Podle policejního mluvčího Jiřího Matznera došlo k nehodě několika vozidel na silnici mezi Kaplicí a Kaplicí Nádražím. "Při nehodě na silnici I/3 u obce Hubenov bylo šest osob zraněno a jedna usmrcena, pravděpodobně v důsledku předjíždění jednoho z vozidel. Bližší skutečnosti budou předmětem dalšího šetření," dodal mluvčí Policie ČR. 

Po nehodě se ihned začala tvořit kolona. „Je opravdu dlouhá, nejméně tři kilometry, protože v ní stojí mnoho kamionů, a ty se nemají na místě jak otočit,“ sdělil.

Při střetu pěti osobních automobilů továrních značek BMW, Volvo, Opel, Renault a Ford došlo ke zranění šesti osob. Řidič vozu Volvo zemřel. Vozidla BMW a Volvo kabriolet jsou zcela mimo komunikaci. Podle mluvčího policie za nehodu patrně může nesprávné předjíždění.

Při střetu dvou aut v Košicích na Táborsku zemřel mladý řidič.
Letošní tragédie na jihočeských silnicích otevřelo Táborsko

U nehody zasahovaly všechny složky IZS včetně letecké záchranné služby. Jelikož byla nehoda ohlášna jako nehoda více  osobních aut a zároveň nehoda s nutností vyproštění zraněných osob, byli podle mluvčí jihočeských hasičů Vendule Matějů k nehodě vysláni jak profesionální hasiči z nejbližší stanice Kaplice, tak také profesionální jednotka ze stanice Český Krumlov. Zároveň byla svolána jednotka SDH obce Velešín.

"Hasiči na místě zjistili, že se jedná o střet pěti osobních aut, ve kterých cestovalo celkem 10 osob. Bohužel, jeden z cestujících nepřežil. Jeho zranění byla neslučitelná se životem, lékař záchranné služby u něj konstatoval smrt. Zranění utrpělo dále šest osob, z nichž jednu museli zasahující hasiči ze zcela zničeného auta vyprošťovat," popsala Vendula Matějů. 

Komunikace je neprůjezdná a bude uzavřená zhruba do 11 hodin. Vytvořena je objízdná trasa, osobní vozidla jsou směrována na Ždár a Pořešín, nákladní doprava je vedena po trase ze Štilce na Český Krumlov.

Na jihu Čech je to letos již druhý zbytečně zmařený život!

Úterní nehoda v Kaplici Nádraží.
Poslední dobou se na Krumlovsku množí dopravní nehody

Vypadá to, že silnice bude zavřena ještě dlouhou dobu, na E55 stojí dlouhé kolony kamionů a nákladních aut. Ve směru na Velešín sahá kolona v této chvíli až k Netřebicím. Uzavřený je úsek od Kaplice nádraží až po firmu Engel.