První havárie byla hasičům nahlášena v 7.46 hodin. Podle tiskové mluvčí jihočeských profesionálních hasičů Venduly Matějů se jednalo o nehodu osobního auta Citroen C3, které skončilo mimo vozovku převrácené na střechu.

Řidička již při příjezdu hasičů z auta venku, komunikovala a neměla žádné viditelné zranění. Hasiči (profesionálové z českokrumlovské stanice) nemuseli nijak vyprošťovat. Zdravotníci řidičku vyšetřili a na její žádost ji nikam neodváželi. "Hasiči zjistili, že z auta nevytékají pohonné hmoty nebo jiné látky a že není třeba dalšího zásahu," zmínila k nehodě Vendula Matějů.

Během doby, kdy hasiči zjišťovali situaci u první havárie, došlo k další nehodě, a to osobního auta Škoda Fabia. "Řidička Škody také nezvládla řízení na kluzké silnici, ve smyku narazila do svodidel a na opačné straně silnice vyjela z vozovky. Vyvázla také bez zranění," doplnila Vendula Matějů. Hasiči opět auto zajistili protipožárním opatřením. Po příjezdu Policie ČR jednotka řídila provoz na silnici a pak Fabii vytáhla navijákem zpět na silnici.

První vůz vytahovala následně z příkopu odtahová služba.