Nehoda se stala v blízkosti vjezdu do Velešína z E 55 směrem od Holkova. Přesněji v místě, kde obyvatelé Velešína přecházejí silnici E 55, když jdou na vlakovou zastávku nebo do chatové osady. Kamion však jel ve směru od Kaplice. Podle policejní mluvčí Lenky Krausové se zde střetlo nákladní vozidlo s mužem středního věku. "Dle prvotních informaci z místa se jedná o sebevražedné jednání," uvedla.

V tuto chvíli je silnice v okolí Velešína kompletně uzavřena. Osobní vozidla mohou projet přes Velešín - kamiony ve směru od Kaplice - u Velešína odbočení - Velešín nádraží - Markvartice - a Mirkovice dále směr Český Krumlov a z Českého Krumlova již na České Budějovice. Od Českých Budějovic - v obci Holkov odbočení na Prostřední Svince - Horní Třebonín a dále na Český Krumlov - z Českého Krumlova dále směr Kaplice a zpět na silnici I/3. V tuto chvíli se komplikace v dopravě odhadují do devatenácti hodin.

Policie na místě řídili dopravu. 

Ve smutné statistice jihočeských dopravních nehod se číslo v kolonce mrtvých, bohužel, stále zvyšuje. Ve středu po 22. hodině přijali policisté oznámení o nálezu bezvládného těla ženy u silnice mezi obcemi Střelské Hoštice a Katovice na Strakonicku. Žena pravděpodobně zemřela na následky střetu s neznámým vozidlem, po kterém policie pátrá. Jedná se o 59. oběť dopravních nehod na jihu Čech.

Ilustrační foto
Ve škarpě ležela mrtvá žena