Policisté z dopravního inspektorátu si při běžné hlídkové činnosti všimli vozidla Audi, černé barvy, o jehož řidiči věděli, že nemá platný řidičský průkaz.

"Policisté nemeškali, otočili vozidlo, spustili „maják“ a vydali se podezřelým vozidlem," upřesnila policejní mluvčí Lenka Pokorná. "Jakmile muž (r. 1975) v Audi zjistil, že se policisté vydali za ním, sešlápl plyn a ujížděl od Porákova mostu v Českém Krumlově směrem na Větřní. Ručička na tachometru se pohybovala nad stovkou km/h."

Divoká jízda řidiče, při které ohrozil a omezil několik dalších řidičů, netrvala dlouho. "V Novém Spolí při předjíždění vozidla značky Fiat nezvládl řízení a střetl se s předjížděným vozidlem a s protijedoucím osobním vozidlem značky Suzuki. Nehoda si vyžádala jedno lehké zranění mladé řidičky v Suzuki."

Silnice z Českého Krumlova do Větřní je uzavřena. Za Větřním havarovala tři osobní auta.
OBRAZEM: Řidič ujížděl policii a naboural další dvě auta

Dechové zkoušky všech řidičů byly negativní. Řidič Audi se odmítl podrobit testu na drogy. Nehoda je v šetření českokrumlovských dopravních policistů.

"V souvislosti s uvedenou událostí a vzhledem ke skutečnosti, že muž neustále řídí vozidlo bez platného řidičského průkazu a již v minulosti opakovaně před policisty ujížděl a svou bezohlednou jízdou ohrožoval ostatní účastníky provozu, žádají dopravní policisté každého, kdo byl dnes 28. března 2018 kolem půl dvanácté hodiny dopolední rychle jedoucím vozidlem černé barvy značky Audi ohrožen, aby se se svým svědectvím přihlásil na jejich služebně v Tovární ulici číslo 165, v Českém Krumlově, případně na telefonní lince 974 232 250 či prostřednictvím linky 158," vyzvala mluvčí.