"Při průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a technickému stavu namrzlé komunikace. Následně dostal smyk, který se mu pravděpodobně již nepodařil srovnat a pravým bokem vozidla narazil do vzrostlého stromu, poté se odrazil zpět na vozovku, kde se vozidlo převrátilo přes střechu zpět na kola a zůstalo stát vlevo mimo vozovku. Při nehodě došlo k těžkému zranění spolujezdce (18), sedícího na předním sedadle," uvedl jihočeský policejní Mluvčí Milan Bajcura.

Na místě kromě vyšetřujících strakonických dopravních policistů, zasahovali pracovníci Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje, kteří z místa nehody letecky transportovali spolujezdce do nemocnice v krajské metropoli. Zde bohužel po třech hodinách prohrál svůj zápas o život.

Tragická nehoda u obce Dobev.
Dopravní nehody na jihu Čech si vybraly již 52 životů od začátku roku

Dopravní policisté u řidiče provedli test na zjištění alkoholu v dechu, výsledek byl pozitivní. Na základě toho byl nařízen odběr biologického materiálu pro přesné stanovení množství návykové látky v těle. Případ si z jejich rukou převzali strakoničtí kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestného řízení pro podezření ze spáchání trestného činu Usmrcení z nedbalosti.

Tento týden je velmi neblahý na vývoj dopravní nehodovosti, kdy od pondělí řeší policisté desítky zbytečných nehod. "Bohužel, od středy vyhasl další život, tzn. čtvrtý za čtyři dny!" dodává Milan Bajcura, a varuje: "Řidiči uvědomte si, že zimní podnebí a namrzlé komunikace, málokdy odpouští vaše řidičské chyby a lidský život nic nenahradí."

Stodolu i část obytného stavení zasáhl v sobotu ráno požár, majitelé jsou lehce zraněni.
OBRAZEM: Požár na zemědělské usedlosti spolkl přes milion