Ve výstavních prostorách budou badmintonisté prezentovat jak svůj oblíbený sport, tak některé z dlouhé řady úspěchů, kterých dosáhli za čtyři desítky let své činnosti. Ve výstavních vitrínách bude k vidění řada pohárů, medailí, diplomů i jiných cen, které hráči oddílu získali nejen v kraji a republice, ale i v zahraničí. Mezi ty nejnovější pak bude patřit pohár pro vítěze krajského přeboru smíšených družstev dospělých pro sezonu 2012/2013.

Odlišné klání

Křemežští badmintonisté se od dneška přesně za týden představí veřejnosti i aktivně, a to v tělocvičně ZŠ, kde se v sobotu 20. července uskuteční už 22. ročník turnaje čtyřher o Veletržní pohár.

Toto klání má několik odlišností od turnajů pořádaných v průběhu roku. Je nemistrovské, hraje se mimo sezonu v době přípravného období, a jak bylo řečeno, je to turnaj výhradně čtyřher. Nejvýraznější odlišností ovšem je, že spoluhráči do párů jsou těsně před zahájením turnaje losováni z přihlášených jednotlivců – mužů i dorostenců, žen i dorostenek. Není tedy výjimkou, že se na kurt postaví proti sobě smíšená dvojice a ženský pár, vzápětí se třeba utkají mužské debly.

K soutěži se přihlašují kromě hráčů domácího oddílu i hráči z dalších oddílů kraje či republiky, často hrají i hráči ze zahraničí.

Kromě badmintonového umění musí každý z hráčů prokázat schopnost se přizpůsobit partnerovi, se kterým se na stejné straně sítě potkává mnohdy úplně poprvé. Řada párů se sehrává až během turnaje, některé rychleji, jiným to jde zvolna. Často vynikající jednotlivec dotáhne k vítězství svého méně zkušeného partnera. Jindy je tomu naopak, když i dobrý hráč může se svým partnerem končit v poli poražených.

Cílem hráčů ale nebývá za každou cenu při Veletržním poháru zvítězit, přijíždějí se totiž pobavit svým oblíbeným sportem ve společnosti dobrých přátel. Domácí bývají zvědavi, jak se jim podaří vyrovnat se svým silnějším soupeřům. V letošním ročníku  budou Křemežští hodně věřit svým mladým nadějím.

V sobotu 20. července tedy přivítáme na kurtu v tělocvičně Základní školy v Křemži badmintonisty dospělé i dorostenecké kategorie vlastnící badmintonovou licenci k sehrání turnaje o Veletržní pohár. Přihlášky budou přijímány do 8.40 hodin na místě, je možné se prezentovat i předem (mobil 739062275). Už se všichni těšíme na další příjemný turnaj!

Václav Koudelka