První den odehrál Fuciman všechny zápasy až do postupu v semifinále. Nejprve porazil Jurču (Lanškroun) po setech 21:11, 21:10 a pak nasazeného Waliszewského (Klimkovice) 27:25 a 21:14. Druhý den šlo však již do tuhého, když ho čekal v zápase o postup do finále Simon (Benátky nad jizerou), který byl turnajovou dvojkou. Po prvním prohraném setu 15:21 se nenechal českokrumlovský hráč deprimovat a svůj nejdůležitější set turnaje rozhodl pro sebe 21:19. Ve třetím nastavené tempo udržel po setu 21:16 a byl ve finále.

Vítězství si již nadějný krumlovský badmintonista nenechal sebrat, když porazil Čepelu z pražské Astry ve dvou setech 21:14, 21:10.

Ve čtyřhře chlapců se spoluhráčem Valouchem (FSpS Brno) obsadil Fuciman páté místo, kdy je zastavil pár Simon, Srnec (Hamr) po setech 21:23, 21:17, 18:21.

“Jsem rád, že Patrik turnaj zvládnul a zúročil tak své tréninkové úsilí, které rozhodně zlepši v době „covidových prázdnin“ a také v letní přípravě. Bylo dobré si také vyzkoušet zahrát jenom dvě disciplíny, což se muselo projevit zejména ve finále, kdy to byl jeho šestý zápas na turnaji a pro jeho soupeře zápas číslo jedenáct. To nijak nesnižuje celkovou výhru, ale je to takový sběr informací a důležité bude, jak se s nimi bude pracovat. Nyní rychle návrat do přípravy na mistrovství republiky! To teprve ukáže, zda je výkonnost o schod výše, nebo to prostě jenom vyšlo. Věřím, že mu v jeho snažení pomůže i nově navázaná spolupráce s firmou Oliver, která se bude spolupodílet na jeho vybavení. Ještě jednou blahopřeji! “ uvedl trenér a předseda českokrumlovského SKB Radek Votava.