Badmintonisté z dvojice klubů našeho okresu – SKB Český Krumlov a Sokola Křemže –  se ve výsledkových listinách v minulém týdnu hraných domácích a zahraničních turnajů rozhodně neztratili.

Dvojice českokrumlovských nadějí Jaromír Janáček a Lucie Černá se v jedné z posledních příprav na MS juniorů ve výborném světle ukázala v chorvatské Poreči. Krumlovská mužská jednička Pavel Florián bojovala na mistrovství Bulharska dospělých. V Českém Těšíně se pak hrál další celostátní turnaj kategorie starších žáků, na kterém zářil křemežský mladíček Petr Beran.

Na jihu Evropy

Mezinárodní mistrovství Chorvatska kategorie starších  juniorů do 19 let se hrálo v Poreči se dvěma jihočeskými želízky.

Českokrumlovští badmintonisté Jaromír Janáček a Lucie Černá ve společně hrané  smíšené čtyřhře postoupili až do finále, kde zdolali ruskou dvojici Alimov a Davletová ve dvou setech (21:13 a 21:12) a získali titul mistrů Chorvatska.

Oba junioři krumlovského SKB navíc byli úspěšní i v ostatních disciplinách. Janáček v prestižní dvouhře skončil na výborném druhém místě a Černá obsadila v singlu bronzový stupínek. Ve čtyřhře ještě Černá přidala s brněnskou Světničkovou do české sbírky další bronz.

Mezinárodní mistrovství Bulharska kategorie dospělých se hrálo v Sofii. V bulharské metropoli startoval Pavel Florián a ve dvouhře vybojoval sedmnácté místo. Florián nastoupil i do deblu s Kopřivou z Dobrušky a pár s naším hráčem vybojoval celkové deváté  místo.

Zlato do Křemže

Český Těšín hostil celostátní turnaj Grand Prix A kategorie staršího žactva  do 15 let.

Ze zástupců jihočeských barev se na tomto republikovém klání nejvíce dařilo Petru Beranovi ze Sokola Křemže, který se stal trojnásobným vítězem. Nejúspěšnější hráč turnaje vyhrál dvouhru, ve čtyřhře Beran dominoval se svým českobudějovickým spoluhráčem Vojtěchem Lapáčkem a ve smíšené čtyřhře přidal třetí zlato se svojí tradiční deblovou partnerkou Bárou Šimoníkovou z Vodňan.

Umístění Jihočechů na Grand Prix A kategorie U15 v Českém Těšíně:

Dvouhra – chlapci: 1. Beran (Křemže), 3. Jindra, 9. Lapáček (oba Sokol Č. Budějovice), dívky: 9. Šimoníková (Vodňany),  Hadáčková (Sokol Č. Budějovice), 17. Jakešová (SKB Č. Krumlov).

Čtyřhra – chlapci: 1. Beran / Lapáček (Křemže / Sokol Č. Budějovice), 5. Jindra / Aubus, dívky:  5. Hadáčková / Jakešová,  Šimoníková / Slatinská.

Smíšená čtyřhra: 1. Beran / Šimoníková (Křemže / Vodňany), 9. Lapáček / Švábíková, 17. Aubus / Hadáčková.

Jiří Frendl, Karel Vosika