Toto klání je určeno pro hráče, kteří nevlastní badmintonovou licenci a jsou ryzími nadšenci sportu s opeřeným míčkem. Křemežský turnaj má letitou tradici a patří k nejdéle pořádaným akcím tohoto typu. A v sobotu načne už  čtvrtou desítku.

I letos bude uspořádán turnaj mužů a dorostenců i soutěž žen a dorostenek. Spodní věková hranice pro přihlášení je 15 let. O eventuálním zařazení mladšího hráče rozhodne vedení turnaje.

Při registraci se soutěžící podle vlastního uvážení rozhodnou zda se přihlásí do skupiny A, kde budou soupeřit hráči mající již badmintonové zkušenosti, nebo se zařadí do skupiny B, kde se utkávají začátečníci či hráči, kteří si v badmintonu tolik nevěří.

Systém bude skupinový s cílem, aby si všichni dostatečně zahráli. Podmínkou účasti je včasná přihláška, a to do  8.40 hodin před zahájením nebo telefonicky předem na čísle 739 062 275.

Účastníci si vezmou  sálovou obuv a přiměřené sportovní oblečení, vítáno je  i vlastní náčiní, v případě nutnosti však pořadatelé raketu zapůjčí.

Pořadatelé se již těší na sváteční sobotu, kdy v 9 hodin vypukne další ročník klání neregistrovaných. A účastníci budou za snahu odměněni nejen dobrým pocitem ze hry, ale i drobnými cenami.

Václav Koudelka