GBA Fio banka prohrála v Olomouci, Brně a naposledy v domácí premiéře s Hradcem Králové 75:82, kde vůbec nezvládla první poločas a pak marně dotahovala náskok rivala, který ji před třemi lety v baráži vyšoupl z elitní tuzemské společnosti. Její nadcházející protivník sice zatím odehrál jen dva duely, ale oba zvládl. USK v Hradci Králově zvítězil 102:95 a doma jasně přehrál Ústí nad Labem 91:65.

Jihočechy tak rozhodně nečeká nic snadného, neboť Pražané mají velmi silný tým, který je aktivní na obou stranách palubovky. Největší novinkou pražské soupisky je návrat českého reprezentanta Tomáše Kyzlinka, který strávil několik sezon v italské nejvyšší lize. Kyzlink se ve svých úvodních dvou utkáních blýskl 29 a 17 body. K dalším oporám patří například rozehrávači Nathaniel West s Markem Vyroubalem nebo křídelníci Jan Štěrba a Kyle Mangas.

„USK má mladý, talentovaný tým, který v prvních dvou zápasech ukázal zejména svou ofenzivní kvalitu. Hlavním trenérem je Američan Josh King, který poslední roky působil jako asistent v německé bundeslize. Na postu hlavního kouče v USK vystřídal Chorvata Dina Repešu, jenž odešel trénovat Pardubice,“ informoval tiskový mluvčí jindřichohradeckých basketbalisté Filip Hraba.

Týmu GBA Fio banky budou nadále chybt zranění Bzonek a Ngatse.

„Jsme si vědomi, že máme před sebou náročný zápas na pražské Folimance, kde se velmi těžko vyhrává. Pokud chceme pomýšlet na vítězství, budeme se muset vyrovnat s agresivní obranou, rychlým přechodem do útoku a vyvarovat se výpadků jak v obraně, tak v útoku,“ podotkl kapitán Lukáš Linhart.