Jediný jihočeský zástupce v nejvyšší republikové soutěži sálovkářů – 1. celostátní lize – se podruhé v probíhající sezoně představil v domácím prostředí krumlovské sportovní haly. V dalekém Katalánsku pak ve stejném čase vrcholil evropský šampionát juniorů, na kterém výraznou stopu zanechal člen žlutočerné družiny Jakub Grznárik.

Výhra a prohra

V zápasech 13. a 14. ligového kola Větřínští přivítali dva soupeře z české metropole – a vše dopadlo podle papírových předpokladů. Nováčka v barvách Futsalu Praha nejtěsnějším výsledkem zdolali a s vysoce favorizovaným Chemcomexem hladce prohráli.

13. kolo: Bombarďáci Větřní – Futsal Praha 1:0 (1:0), branka: 10. Š. Beránek. Dramatické utkání se šancemi na obou stranách rozhodla dalekonosná střela větřínského gólmana z poloviny hřiště.

14. kolo: Bombarďáci Větřní – Chemcomex Praha 2:7 (1:4), branky: 17. Š. Beránek, 23. Dychtl – 5., 11., 29. a 35. Holeček, 10. Sop, 13. Šafránek, 39. Bialek. Hostující favorit jasně prokázal, že není lídrem tabulky náhodou a o výsledku rozhodl již v úvodu, kdy si za třináct minut vytvořil čtyřbrankový náskok a pak už jen zápas kontroloval. Domácí stačili jen dvě dílčí korekce, když střeleckou fazonu další ranou z vlastní poloviny ukázal brankář Štefan Beránek a jako druhý se prosadil sváteční střelec Michal Dychtl.

Sestava Bombarďáků Větřní: Š. Beránek – M. Svoboda, Cais, Dychtl, Bordač, Sláma, Homer, Weinhard, Žilenko, Soukup.

Bombarďáci si pátou výhrou v sezoně podrželi čtvrtou příčku, kterou budou hájit už tuto sobotu, kdy zajíždějí do Zlína k zápasům s průběžně třetím týmem Gioia Brno a tamním SMR Plus Zlín.

Kanonýr ME

Jak jsme již v závěru minulého týdne informovali, českým juniorům se zadařilo na letošním mistrovství Evropy kategorie U21, které se hrálo v Katalánsku.

Čeští reprezentanti po výhrách nad Ruskem (4:3), Kazachstánem (7:1) a v semifinále nad domácím výběrem (1:0) prokráčeli až do finále šampionátu.

V bitvě o zlato s Belgií po bezbrankové půli sice krátce po změně stran vedli, ale soupeř předvedl v závěru dokonalý obrat až na 1:4. Češi na obhajobu zlata z minulého mistrovství sice nedosáhli, ale stříbro je přesto vynikajícím úspěchem. A příznivce žlutočerných může těšit fakt, že útočník Jakub Grznárik, který v prvních dvou zápasech vstřelil hattrick a jediným gólem rozhodl semifinále, si při závěrečném ceremoniálu došel pro zaslouženou cenu nejlepšího střelce šampionátu!