Odvetné čtvrtfinálové utkání play off první celostátní ligy futsalu – sálové kopané sehráli černožlutí větřínští Bombarďáci na ploše českokrumlovské městské sportovní haly.

Bombarďáci po prohře v prvním zápase (4:7) nenastupovali proti suverénovi této sezony Chemcomexu Praha, který v základní části bilancí bez jediné prohry vytvořil nový rekord nejvyšší soutěže, ani do domácí odvety v roli favorita, ale každopádně chtěli velkého aspiranta na titul znovu potrápit. To se černožlutým podařilo a i když kýžený třetí zápas v této sérii nevybojovali, tak končí mistrovskou sezonu 2012/13 se vztyčenou hlavou.

Kanonáda pro hosty

2. čtvrtfinále play off: Bombarďáci Větřní – Chemcomex Praha 6:9 (1:4) – konečný stav série 0:2.

Odvetný duel připravil početnému publiku v krumlovské hale velice zajímavou podívanou okořeněnou hned patnácti brankami. V úvodních minutách byla k vidění urputná bitva plná osobních soubojů s převažující snahou obou týmů hlavně nechybovat. Pohříchu jako první udeřili v 9. minutě hosté, když střelu směřující mimo usměrnil do odkryté Petráškovy branky u zadní tyče číhající Rott – 0:1. Podobným způsobem mohl o chvíli později vyrovnat Weinhard, ale tomu chyběl k dorážce krůček. Jihočeši se ale přece jen dočkali, když ve 13. minutě po rohovém vhazování srovnal Grznárik na 1:1. Jenomže radost domácích vydržela pouze minutu a hosté trefou ostrostřelce Fichtnera opět odskočili – 1:2. A když pak Pražané během necelé minuty dalšími dvěma zásahy vytáhli průběžný stav až na 1:4, vypadalo to s akciemi černožlutých hodně špatně. V závěru půle měl snížení na noze Weinhard, ale z devítimetrového kopu na zkušeného Vozára nevyzrál.

Krátce po změně stran dostali domácí výhodu stejné standardky a tentokrát už gólman Chemcomexu na střelu Caise nestačil – 2:4. Jiskřička naděje však téměř vzápětí zhasla. Ve 23. minutě kopali penaltu i hosté a Rott svým druhým zásahem v utkání dal na 2:5. A třiadvacátá minuta nakonec definitivně rozhodla, když Pražané dalšími dvěma góly odskočili až na 2:7. Tím bylo o vítězi rozhodnuto, a tak se ve zbývajícím čase hrál bezstarostný futsal – a gólů na obou stranách utěšeně přibývalo. Po čtyřiceti minutách se skóre zastavilo na stavu 6:9. Zápas se rozhodně musel líbit.

Fakta – branky: 22. a 34. Cais, 13. Grznárik, 27. Ginzel, 29. M. Svoboda, 38. Soukup – 9. a 23. Rott, 14. a 35. Fichtner, 23. a 23. Holeček, 16. Uhlíř, 16. Ohnsorg, 27. Sop, ŽK 1:4 (u domácích Cais), fauly 10:10, rozhodčí: Tůma a Hladík.

Sestava Bombarďáků: Petrášek – Ginzel, Beránek, M. Svoboda, Cais – Pliška, Weinhard, Soukup, Grznárik, Babouček, Bordač. Trenér: Pavel Šilhán.

Do semifinále play off jde favorizovaný Chemcomex a Bombarďákům sezona skončila. Dalšími postupujícími týmy jsou obhájce Novabrik Polička (5:2 a 2:0 s Jilemnicí) a Zlín (9:2 a 4:0 se Slavičínem). Čtvrtého semifinalistu v sérii mezi týmy Gioia Brno a Trivelu Klatovy určí až třetí rozhodující zápas.

Slova od kormidla

Po vyřazení ve čtvrtfinále  vedoucí mužstva Bombarďáků Karel Klabouch řekl: „Do odvety  jsme nastoupili až na zraněného Slámu a Homera s kompletní sestavou a s obrovskou chutí si před zaplněnými tribunami vybojovat třetí zápas. Bohužel, bojovné srdce a vůle na zkušený pražský tým nestačily a z postupu do semifinále se raduje Chemcomex. Přesto si myslím, že diváci viděli výbornou sálovku, hrálo se nahoru dolu, padlo patnáct branek a mohli vidět i reprezentanty v obou týmech. Rád bych všem fandům poděkoval, že si našli čas a přišli náš tým do haly podpořit."

Bombarďáci se prohraným domácím zápasem rozloučili s letošní sezonou 1. celostátní ligy, a tak se Karel Klabouch pustil i do hodnocení celého uplynulého ročníku: „Pokud bych měl sezonu zhodnotit v krátkosti, pak ji musím vidět  kladně. Dosáhli jsme po základní části dosud největšího počtu bodů v naší ligové historii a nebýt toho, že první čtyři kola jsme odehráli bez hráčů z velkých fotbalů, mohlo to být ještě lepší. Pro tuto sezonu se nám podařilo sestavit jeden z nejlepších týmů naší historie, a to jak herní kvalitou, tak výborným kolektivem i mimo palubovku. Podařilo se tým výborně doplnit hostujícími hráči Caisem a Petráškem, nováčky Grznárikem, Slámou, Baboučkem a také výborným trenérem a člověkem Pavlem Šilhánem. Musím všem poděkovat za přístup k celé sezoně a za to, že prokázali sportovní a lidské kvality, čímž dělají i nadále našemu týmu Bombarďáků Větřní  dobré jméno. Dále bych rád poděkoval trenéru krumlovského Slavoje Jiřímu Svobodovi, že nám uvolňoval hráče pro zápasy play off. Díky tomu se z našich vyřazovacích bojů nestala fraška. Velice si toho cením. A v neposlední řadě musím poděkovat obci Větřní za dlouholetou podporu našeho týmu, bez které bychom se v žádném případě neobešli a díky tomu můžeme dělat naší obci dobré jméno. I díky této podpoře se nám podařilo vychovat několik reprezentantů, kteří reprezentovali naši zemi na několika mistrovstvích Evropy. Dva  jsou nyní v širší nominaci pro letošní Světové hry, které se odehrají na přelomu července a srpna v Kolumbii. Na závěr bych popřál všem našim hráčům, aby se jim co nejvíce dařilo v klubech velkého fotbalu a vyhýbala se jim zranění."