Nejvyšší republiková soutěž ve futsalu sálovém fotbalu – 1. celostátní liga – pokročila k první části vyřazovacích bojů, která se pro jediného okresního a jihočeského zástupce ve žlutočerných barvách celku Bombarďáci Větřní stala bohužel i v tomto ročníku 2013/14 fází konečnou.

Větřínští v základní části opět perně bojovali o účast v play off a nakonec obsadili výslednou osmou příčku, což znamenalo, že se znovu po roce ve čtvrtfinále utkají s největším favoritem a mnohanásobným ligovým mistrem – pražským Chemcomexem. Na ten sice Jihočeši umějí zahrát, vždy dokáží favorita z metropole potrápit, což platilo i v prvním duelu na půdě soupeře, ale znovu to na postup mezi nejlepší čtyři nestačilo…

Stop na dva duely

1. čtvrtfinále: Chemcomex Praha – Bombarďáci Větřní 6:4 (2:1), branky: 19., 30. a 37. Havrda, 6. Blabla, 28. Kamas, 31. Fichtner – 21., 26. a 27. M. Svoboda, 17. Weinhard.

V radotínské sportovní hale se po úvodním náporu ujal vedení žhavý domácí favorit. Bombarďáci se ovšem prezentovali sympatickým bojovným výkonem a dokázali se dotáhnout. V půli pak sice měli Pražané opět mírně navrch, ale výborný nástup do druhé dvacetiminutovky a zejména hattrick střelecky disponovaného Martina Svobody znamenaly obrat na nečekaných 2:4. Jenomže hráči Chemcomexu nakonec senzaci nepřipustili a povedeným závěrem dotáhli utkání k předpokládané první výhře.

„V Praze jsme v prvním čtvrtfinále odehráli výborný zápas, bohužel s nešťastným koncem, na kterém se podepsala i nepřízeň rozhodčích. Vedli jsme ve druhém poločase už o dva góly, ale pak soupeře zvedla jedna standardka a nepochopitelně odpískaná penalta po nastřelené ruce. Navíc pak byl ještě vyloučený kapitán Beránek, který se jen slušně sudích dotázal, co to vlastně pískali…" ohlédl se za prvním čtvrtfinálovým duelem nejzkušenější článek žlutočerné sestavy a v tomto případě nehrající asistent trenéra Zbyněk Ginzel.

Sestava Bombarďáků Větřní: Cába – Sláma, Weinhard, Cais, M. Svoboda, Bordač, Beránek, Žilenko, Grznárik.

2. čtvrtfinále: Bombarďáci Větřní – Chemcomex Praha 2:7 (0:2), branky: 21. M. Svoboda, 40. Weinhard – 12. a 22. Šafránek, 30. a 40. Havrda, 15. Kamas, 27. Pulkert, 32. Rott.

Odveta hraná v pozdně večerním sobotním termínu v českobudějovické všesportovní hale přinesla trochu odlišný obrázek. Tentokrát už jasně hráli prim favorizovaní Pražané a Větřínští se zmohli pouze na dílčí korekce v průběhu utkání. Krátce po změně stran sice i tentokrát vykřesal jiskřičku naděje kontaktním gólem na 1:2 čtvrtfinálový větřínský střelec Martin Svoboda, ale pak si hosté postupně vypracovali rozhodující náskok. Bombarďáci měli alespoň poslední slovo, když symbolickou tečku za touto prvoligovou sezonou napsal za absentujícího Václava Beránka zaskakující kapitán Rudolf Weinhard, jenž v poslední minutě upravil na výsledných 2:7.

„Chyběl distancovaný Beránek, který po modré kartě v prvním čtvrtfinále měl jednozápasovou stopku. Jinak jsme byli tentokrát komplet, ale na soupeře, musím uznat, jsme jednoduše neměli a spíš mu jen sekundovali při jeho zaslouženém postupu. Chemcomex je opravdu někde jinde, spolu s Brnem je v lize suverénně nejlepší a navíc má i vliv, což se potvrdilo při nasazení rozhodčích, když nepískali sudí z jihu Čech, jak je to obvyklé v základní části. Na to se ale nebudeme vymlouvat, protože soupeř postoupil zcela po právu. Pro nás sezona, stejně jako loni, skončila bohužel ve čtvrtfinále. O lepší výsledek se musíme pokusit zase za rok," uzavírá Zbyněk Ginzel.

Sestava Bombarďáků Větřní: Cába – Sláma, Weinhard, Grznárik, Bordač, Ginzel, Cais, M. Svoboda, Žilenko.