Jihostroji se nedařilo, útoky končily těsně mimo kurt a v poli se po míčích domácí jen marně natahovali. V koncovce ale Jihočeši ještě zabrali, Mach zablokoval dvakrát za sebou Římala a upravil skóre na 23:24. Následně si Michálek poradil i se smečí Licka, a bylo srovnáno (24:24). Set přesto získali hosté, když po nepřesném příjmu Budějovice útočily do sítě.

České Budějovice i pře velkou snahu stále nemohly najít recept na výborně hrající Moravany. Brno působilo uvolněným dojmem, Truong skvěle rozděloval nahrávky a Hrazdira s Lickem si pak snadno poradili s budějovickými bloky. Body si připisoval častěji hostující tým a zaslouženě získal i druhý set.

Na domácí straně dostal od začátku třetí sady důvěru rekonvalescent Šotola, trenér Marek neměl důvod do své sestavy sahat. Jihočechům se přeci jenom vydařilo několik přímých bodů z podání a rázem se jim povedlo i výborně kombinovat a útočit. Rázem byla pohoda na domácí straně, set si připsal Jihostroj a utkání pokračovalo.

Vyrovnaný průběh, krásný volejbal a spokojení diváci, tak by se dal charakterizovat čtvrtý set. Brňanům trochu „došla šťáva“ na servisu, častěji ho kazili, domácí solidně blokovali (18:18), rozhodovaly jen maličkosti. Římal dvakrát útočil mimo, Michálek technicky našel prostor na soupeřově palubovce a vedli domácí. Pak zase podával Římal, nahrával Licek a smečoval Hrazdira – vyrovnáno. První setbol měli domácí, využili až druhý, ale důležitější bylo, že zápas dotlačili do pátého setu.

Dramatická bitva pokračovala pátým setem. O dva body odskočili hosté, za stavu 6:9 dostali za protesty domácí žlutou kartu, a pak ještě Mečkarov a Michálek útočili do autu a bylo rozhodnuto. Vítězství a dva body si z jihu Čech odvezli volejbalisté z Brna, domácí si zapsali bod jeden.

Jihostroj České Budějovice – Volejbal Brno 2:3 (-25, -17, 15, 25, -10), čas: 128 minut, rozhodčí: Krtička, Marchner, diváků: 1000.

České Budějovice: de Amo, Mach, Křesťan, Michálek, Todua, Zmrhal – libero Kryštof (Mečkarov, Piskáček, Šotola, Ondrovič, Fila). Trenér: René Dvořák.

Brno: Truong, Licek, August, Římal, Hrazdira, Hukel – libero Lžičař, Benko (Jakubec, Pražák, Chevalier, Provazník). Trenér: Ondřej Marek.