Nositel slavné rodinné motoristické tradice původně začínal s hokejem, který hrál v Motoru do svých čtrnácti let. Poté ho zlákal motokros v tehdejší českobudějovické Rudé Hvězdě. Na vojnu zamířil do Dukly Praha, v jejíž barvách jezdil federální mistrovství republiky v nejprestižnější kubatuře 250 ccm.

Po ukončení vojenské služby přešel na tři roky do Střediska vrcholového sportu Strakonice a další tři sezony působil jako komerční jezdec ve Francii. Poté ukončil svou kariéru profesionálního motokrosového jezdce. Po dvanáctileté pauze pak ale oprášil motocykl ČZ a až do loňska se věnoval veteránským závodům.

Květnové mistrovství republiky v sajdkárkrosu v Kaplici bylo odloženo, loni se závodilo v Jiníně.
Květnové mistrovství republiky v sajdkárkrosu v Kaplici bylo odloženo na podzim

Bendíkova kariéra je lemována řadou úspěchů. Stal se juniorským mistrem republiky ve třídě 125 ccm a ve stejné kubatuře ovládl Pohár míru a přátelství. S Duklou slavil titul vicemistra republiky v družstvech. Třikrát se postavil na start závodu mistrovství světa a pokaždé dokázal bodovat. Mezi veterány byl nejprve dvakrát bronzový v evropském šampionátu a v roce 2002 se stal dokonce mistrem Evropy.

K bezpochyby dlouhé řadě gratulantů se připojuje i naše redakce.