„Stříbrné medaile nás těší,“ v mailu pro Deník jižní Čechy vyzdvihl předseda oddílu sebeobrany AKJ SKP ČB Martin Herman a dodal, že za třetí Školou bojových umění Most se umístili na pěkné čtvrté příčce borci TJ Karate Nové Hrady. „Pěkné výkony naši borci podali i v kategoriích jednotlivců,“ doplnil ještě.

Pořadatelé šampionát organizovali za zvýšených hygienických opatření, proto vždy soutěžila pouze skupina závodníků z jednotlivých kategorií. „Náročnost časového harmonogramu spojeného s celkovou logistikou soutěže byla veliká, organizace ale klapala, a tak se vše se obešlo bez zbytečných průtahů,“ ocenil Hermann.

Zkušený činovník SKP ČB zároveň v kostce přiblížil i to, v čem soutěž bojového umění allkampf-jitsu spočívá: „Ve třech disciplinách, jimiž jsou kata, randori a tameshi wari, se body z jednotlivých disciplin sčítají a konečný součet určí pořadí jednotlivců. Sestavy kata znázorňují boj proti imaginárním útočníkům a závodník je musí zacvičit co nejpřesněji. V randori obránce předvádí čtyři sebeobranné techniky (jedna je proti ozbrojenému útočníkovi) a hodnotí se rychlost reakce obránce a provedení sebeobranných technik. Divácky nejatraktivnější disciplínou je tameshi wari, v níž se přeráží plastové desky a hodnotí se technika a přesný zásah. Vrcholem soutěže je boj tříčlenných týmů, v němž jeden z členů týmu se brání dvěma zbývajícím členům týmu, kteří jsou v roli útočníků. Hodnotí se hlavně reálnost a logická návaznost sebeobranných technik.“
Vedle stříbrných medailí SKP ČB a čtvrté příčky Nových Hradů z hlavní soutěže tříčlenných týmů uspěli závodníci z jihu Čech i v kategoriích jednotlivců.

Mezi muži M2 se stal mistrem ČR Libor Kuchař, druhý byl Pavel Pour a třetí Ondřej Pancíř, v M1 byl třetí Jaroslav Horský a pěkné čtvrté místo obsadil Ivica Draganov, v MS1 byl stříbrný Martin Hermann a bronzový Michal Strnad, titul mistryně ČR vybojovala v Ž1 Michaela Kuchařová a stříbro Blanka Bušková.

Dva tituly mistrů ČR přivezli na jih Čech i junioři Michal Strnad a Andrea Krebsová (oba SKP ČB), stříbro vybojoval Marek Houser (N.Hrady) a bronz Jakub Veselka (SKP ČB), navíc čtvrtý byl Tomáš Balko (N.Hrady). Bronz získala Šárka Tisoňová (SKP ČB) v kategorii JY2.

Do jihočeské sbírky medailí přispěli i nejmladší vyznavači allkampf-jitsu. Výsledky – ml. žáci Mži5: 2. Patrik Morong, Mži2: 4. Ondřej Morong (oba N. Hrady), Mžy: 3. Blanka Leitbegová (SKP), st. žáci Sži1: 4. Josef Filipčík (SKP ČB), Sžy1: 1. Nikola Morongová (N. Hrady), 2. Eliška Dvořáková (SKP ČB).

„Šampionát zdobily vynikající sportovní výkony a my jsme tudíž velice rádi, že se naši borci v tvrdé konkurenci neztratili,“ liboval si Martin Hermann. „Veliké díky patří všem soutěžícím a trenérům za to, že se v tak krátkém čase připravili na tuto soutěž. Dík za podporu patří i rodičům našich nejmenších závodníků,“ uzavřel Hermann.