Badmintonisté SKB o nadcházejícím víkendu pořádají jubilejní – třicátý – ročník Českokrumlovského poháru – turnaje regionálních výběrů kategorie mladšího žactva U13.

Logo turnajeZdroj: Archiv SKB Český KrumlovTradiční turnaj regionálních výběrů přilákal do Českého Krumlova kompletní republikovou špičku. „Ve dvou dnech bude o prestižní pohár bojovat celkem osm krajských výběrů a naše domácí družstvo,“ říká předseda pořádajícího klubu Radek Votava a dodává: „Sobotní los družstva rozdělí do tří tříčlenných skupin, ze kterých budou první dva týmy postupovat do bojů o konečné první až šesté místo ve vyřazovacích bojích. Třetí týmy ze skupin se utkají o konečné pořadí na sedmé až deváté příčce.“

Příznivci badmintonu se určitě mají na co těšit. Vždyť do Krumlova dorazí téměř všechny hráčky a hráči z předních míst republikového žebříčku.

Krumlovský trojlístek měl po návratu do vlasti rozhodně důvod k úsměvům – (zleva): Jaromír Janáček, stříbrný Ondřej Král a trenér Radek Votava.
Ondřej Král se v Řecku probil až do finále dvouhry



„A můžete přijít fandit našim hráčům, kteří ve složení Fuciman, Jurný, Pražák, Šmikmátor, Mikešová, Hulcová, Fišerová a Berková budou bojovat o co nejlepší umístění. Máme připravené i krásné ceny. Vítězné družstvo si odveze putovní pohár, družstva na prvním až třetím místě dostanou pohár a medaile, diplom s fotkou jejich týmu a ještě jednu společnou cenu pro tým. Družstva na dalších místech také dostanou diplomy s týmovou fotkou a každé družstvo i jednu společnou cenu. Hrát budeme tradičně na speciálních badmintonových kobercích a s míčky FZ FORZA VIP, které do turnaje dává náš klub, vysvětluje Radek Votava a ještě vzkazuje: „Věřím, že se účastníkům bude u nás v Českém Krumlově líbit a turnaj proběhne bez závažnějších problémů. Zda obhájí loňské prvenství družstvo východních Čech, nebo zvítězí někdo jiný, to budeme vědět v neděli okolo oběda.“

JÍZDNÍ ŘÁD

Program 30. ročníku Českokrumlovského poháru regionálních výběrů U13:

Sobota 28. dubna: 8.15 prezentace družstev ve sportovní hale, 8.25 losování, 8.45 předání sestav na první kolo, 9.00 zahájení turnaje slavnostním nástupem a prvním kolem, 18.00 předpokládaný konec prvního hracího dne.

Neděle 29. dubna: 8.45 předání sestav pro utkání o konečné pořadí, 9.00 zahájení finále a zápasů o pořadí, 12.00 předpokládané ukončení turnaje a předání cen.

Na organizaci mezinárodního turnaje FZ FORZA Czech U17 International v Č. Krumlově se podílely více než dvě desítky pořadatelů domácího klubu SKB (na snímku).
Mezinárodní turnaj v Krumlově se vydařil na jedničku