V roce 2008 se parta cyklistů z Českého Krumlova rozhodla, že jako tým začnou objíždět seriály bike závodů horských kol v Čechách.

Krumlovští bikeři se tehdy scházeli každý týden, vyjížděli ke společným tréninkům a plánovali, na které závody se přihlásí. V té době se zrodil i nápad založit cyklistický oddíl, který by navázal na tradici cyklistického sportu v Českém Krumlově. A cíl byl jednoznačný! Přivést k tomuto atraktivnímu sportu děti a zároveň vytvořit kompletní tým od mládeže až po dospělé. Samozřejmě vše šlo ruku v ruce s plánem vytvořit pro cyklisty podmínky na takové úrovni, aby se svému sportu mohli věnovat všichni členové nově vzniklého oddílu. To všechno se podařilo a v roce 2014 se zrodil cyklistický oddíl z našeho města pod názvem Bike team Dům Barev Český Krumlov.

Tým se na startu skládal z deseti dospělých (mužů i žen) a šesti dětí. Díky podpoře sponzorů a Městu Český Krumlov oddíl ihned zahájil své účinkování v seriálech závodů horských kol po celé České republice.

Po velice úspěšných prvních letech se krumlovský oddíl dále rozrůstá a závodníci se zúčastňují měření sil nejen doma (například seriál Galaxy série, Kolo pro život, Šumavský maraton), ale zajíždí pravidelně i k závodům do Rakouska, Německa nebo na Slovensko – a výsledky českokrumlovských bikerů jsou skvělé ve všech kategoriích.

V letošním roce budou bikeři oddílu Dům Barev startovat v tradičních seriálech závodů v České republice, ale vycestují (rovněž tradičně) i k závodu na vrchol nejvyšší rakouské hory Grossglockner, nebo jako bonbonek by se měli zúčastnit i jednoho náročného závodu ve Francii v okolí Mont Blancku, kam vyrazí čtveřice našich cyklistů.

V loňskem roce se také vydali dva členové bike teamu na dalekou cestu po vlastní ose až do italského přímořského města Grado (pozn. – z této cesty přineseme reportáž, na stránkách www.krumlov-bikers.cz je k nahlédnutí i krátké video).

Zbyněk Adamíček, Karel Vosika