Na startu bylo osm týmů vč. domácího SKB a výběru jižních Čech. Druhý den pak všichni nastoupili do turnaje jednotlivců.

Týmovou soutěž vyhrálo družstvo Prahy, které mělo nejvyrovnanější tým. Výběr Jihočechů skončil na třetím místě, když postup do finále mu unikl o jeden set.

Za krumlovské družstvo, které své nejlepší hráče nominovalo do jihočeského výběru, startovali na jedné straně mladí hráči a začínající na straně druhé. Vedli si ale velmi dobře a skončili v celkovém pořadí před výběrem západních Čech na místě sedmém.

V družstvu jižních Čech startovali David Šváb, Eliška Mikešová a Tereza Pavlyková z SKB Č. Krumlov. Všichni podali dobré výkony a výrazně se podíleli na vybojovaném třetím místě. Zvláště Mikešová potvrdila, že byla nejlepší z celého peletonu dívek.

To, že nejlepší hráči domácího klubu startovali za jihočeský výběr, umožnilo krumlovským trenérům postavit do klubového týmu další hráče zejména ještě mladší, kteří zde sbírali zkušenosti.

V soutěži jednotlivců, ve které startovalo 23 dívek a 26 chlapců, potvrdil výběr Prahy své postavení v chlapcích, když zvítězil Kryštof (Prosek) a druhý byl Titěra (Meteor). Nejlepším Jihočechem byl Tobiáš Zubr (Sokol ČB) na devátém místě a se shodným bodovým ziskem se umístil teprve devítiletý Matyáš Puffr (SKB ČK) na desátém místě.

V dívkách byla suverénní českokrumlovská Eliška Mikešová, která s přehledem zvítězila bez ztráty setu. Velkým překvapením bylo šesté místo devítileté Vanessy Pražákové (SKB ČK). Obě své jmenované svěřenkyně hodně chválil i trenér Jiří Frendl.

„Za mě palec nahoru všem účastníkům za jejich bezproblémový přístup ke všemu, co k turnaji patří. Velká gratulace nejenom těm nejlepším, ale všem hráčům a hráčkám. Ve vašem podání to byla oslava našeho krásného sportu. Jsem moc rád, že se dařilo našim nadějím, jejichž výkon korunovala celkovým prvenstvím Eliška Mikešová, která první den táhla k bronzu jihočeský tým a v neděli neklopýtla a potvrdila velkou ambici na zisk zlata. Skvěle Eliško! Ve stejném duchu ale patří pochvala všem pořadatelům v čele s Mirkem Janáčkem a Tomášem Švejdou, kteří, i když jsou časově hodně vytížení, dva a půl dne věnovali těmto nadějím. Děkuji i všem rozhodčím, ale také trenérům, kteří naše naděje badminton učí a učí ho mít rádi,“ vzkazuje předseda pořádajícího SKB Radek Votava.

Konečné pořadí družstev: 1. Praha, 2. Výběr východních Čech, 3. Výběr jižních Čech, 4. Výběr jižní Moravy, 5. Sokol Klimkovice, 6. Výběr severních Čech, 7. SKB Č. Krumlov, 8. Výběr západních Čech.

Jihočeši v soutěži jednotlivců – chlapci: 9. Tomáš Zubr (Sokol ČB), 10. Matyáš Puffr (SKB ČK), 11. Martin Fiktus (Štěpánovice), 12. David Šváb (SKB ČK), 24. Damián Tesař, 25. Lukáš Círek, 26. Václav Cvach (všichni SKB ČK), dívky: 1. Eliška Mikešová, 6. Vanessa Pražáková (SKB ČK), 7. Vanesa Šemberová (Dobrá Voda), 9. Denisa Půlpánová, 13. Tereza Pavlyková, 21. Laura Hamplová, 23. Kateřina Sýkorová (všechny SKB ČK).

Radek Votava, Karel Vosika