S kartingem začal před dvěma roky. „Od dětství byl fanouškem autíček a všeho, co má motor,“ říká o svém synovi David Gorčica starší, jenž sám hrával fotbal. „Ale viděl jsem, že kluk má k těmhle věcem vztah, tak jsme to zkusili před dvěma roky v půjčovně motokár. Šlo mu to dobře, tak jsem začal shánět závodní tým. Na internetu jsem dlouho nemohl nic najít. Ale pomohla náhoda. Na křižovatce vedle mě zastavil Vašek Bouřil z týmu CB Kart, tak jsem si opsal číslo a domluvili jsme se.“

Svou závodní kariéru začínal na „domácím“ okruhu v Písku. „Kroužil sotva krokem, jak už to tak u dětí bývá. Ale zlepšoval se docela rychle a ještě v tom roce jsem ho nechal odjet dva závody,“ vzpomíná otec. „Minulou sezonu už absolvoval kompletní v mistrovství republiky třídy Easykart 60 a zkusili jsme i Evropský pohár. Ve své kategorii skončil v republice čtvrtý, což nebylo špatné,“ pochválil svého synka.

V Písku byl o víkendu na mistrovství republiky nejprve čtvrtý v kvalifikaci a třetí v první finálové jízdě. Ve druhé měl ale kolizi a stačil se dotáhnout jen na čtrnácté místo. V superfinále však byl ale diskvalifikován kvůli cizí pomoci na trati a v průběžné klasifikaci šampionátu je sedmý.

Zatímco otce závodění své ratolesti zcela pohltilo, jeho paní ze začátku až tak nadšená nebyla. „Měla strach a nejdříve byla úplně zděšená. Už to ale nějak vzala a Davidovi fandí. Většinou sleduje závody online doma na počítači,“ usměje se.

O Gorčicův závodní stroj se stará zkušený mazák Václav Bouřil. „S ním jsme absolutně spokojeni. Má velkou praxi a umí si poradit,“ oceňuje práci protřelého matadora.

Motokáry bývají ideální průpravou pro automobilové závody. „Prioritou je, aby ho závodění bavilo. Do patnácti let to děti jezdí pro zábavu. Potom se případná kariéra láme,“ připomíná Gorčica starší. A jeho syn doplňuje: „Můj sen je jednou si zkusit závody DTM.“