V 29. ročníku ankety byla oceněna desítka jednotlivců, vyhlášen byl nejlepší kolektiv, talentovaní mládežníci, trenéři, funkcionáři a došlo i na zvláštní kategorie.

V kategorii výsledkově nejúspěšnějších dospělých sportovců z Českokrumlovska je elitní desítka vyhlášena bez určení pořadí. V přehledu jednotlivých sportovců představujeme oceněné sportovce v abecedním pořadí.

Sportovec Českokrumlovska 2019

Jaromír Janáček, Tomáš Švejda (Sportovní klub badmintonu Český Krumlov)

Jaromír Janáček je 24letý badmintonista, který studuje VŠTE v Českých Budějovicích. Je hráčem SKB Český Krumlov a členem reprezentačního družstva dospělých. Mirek je oporou extraligového družstva SKB Český Krumlov, které se v minulé sezoně umístilo na konečném 5. místě nejvyšší české badmintonové soutěže.

I přes velké časové vytížení si umí najít čas tréninkem dětí a společně s tatínkem také vyplétá badmintonové rakety. Je členem výkonného výboru klubu a aktivně se tak podílí na směřování a řízení činnosti oddílu.

Tomáš Švejda je sedmnáctiletý badmintonista a student třetího ročníku na Gymnáziu v Českém Krumlově. Je to pohodový a zodpovědný kluk, který svým zlepšujícím se přístupem stále výkonnostně stoupá výše. Je hráčem SKB Český Krumlov a členem národní juniorské a dospělé reprezentace, kdy jeho práce směřuje už jen k dospělé kategorii a to ve čtyřhře se svým spoluhráčem Jaromírem Janáčkem.

Tomáš se rovněž aktivně zapojuje do klubové činnosti. Dvakrát týdně pomáhá s tréninkem dětí, někdy s turnaji jako rozhodčí a také se aktivně zapojuje do klubové práce. Tomáš je oporou extraligového týmu SKB Český Krumlov.

V roce 2019 se Janáček se Švejdou nejvýše vyšplhali na 75. místo světového žebříčku ve čtyřhře, jako nejvýše postavená deblová dvojice v České republice. Jejich práce s trenérem Radkem Votavou směřuje k dalším společným cílům v dalším období.

Největším úspěchem této deblové dvojice v roce 2019 byl zisk titulu mistrů České republiky dospělých ve čtyřhře, dále titul na Slovenia Future Series, čtyři bronzové medaile z mezinárodních turnajů dospělých na Slovensku, Chorvatsku, Řecku a Polsku. Dalším úspěchem deblistů je i úspěšná kvalifikace a účast na Evropských hrách v běloruském Minsku, kde si vybojovali devátou příčku. Místo. Zahráli si i na mistrovství světa dospělých ve Švýcarsku, kde obsadili 33. místo.