Prvním soupeřem Jihostroje v nové sezoně bude ve Sportovní hale Příbram.

Začátek zápasu tentokrát ovlivnily kamery České televize. Protože přímý přenos nabízí ve svém programu ČT sport, bude první výměna rozehrána až ve 20.00.

VK Euro Sitex Příbram dorazí na český jih i s bývalým českobudějovickým liberem Davidem Juračkou, přihrávku a útok na pozici smečaře svěřil trenér Kop zkušenému odchovanci Jihostroje Martinu Böhmovi. Pozor si musí dát domácí také na Böhmův velmi kvalitní servis. Příbram prošla před sezonou zásadní proměnou, od které si slibuje útok na vyšší příčky extraligové tabulky a zásadnější roli v následném play off.

Ze středních Čech odešli blokaři Tomáš Anděl a Daniel Kohlmann, nahrávači Vili Kasper Vuorinen a Jakub Ulč a českobudějovickým fanouškům dobře známý smečař Petr Šulista, který se vydal do Ostravy. Odešel i trenér René Dvořák, který se stal asistentem Jana Svobody v Jihostroji.

Vedení Příbrami na hráčském trhu nalezlo adekvátní náhrady. Klíčovým mužem by se měl stát slovenský reprezentační nahrávač Filip Palgut, tvrdit muziku určitě bude ruský blokař Dmitrij Šestak, který si zahrál například po boku jednoho 
z nejlepších volejbalistů – Earvina Ngapetha. Kádr doplnili také finský smečař Antti Poikela, blokaři Martin Mach (bratr českobudějovického zkušeného blokaře Radka Macha) a Vladimír Mikulenka.

Jan Svoboda (trenér Jihostroje ČB): „S Příbramí jsme hráli dvakrát v přípravě, je silnější než loni, podle mne bude šlapat loňským semifinalistům na paty."

Dnes přinášíme ve spolupráci s VK Jihostroj soutěž o dvě vstupenky na zápas Příbramí.

Otázka:
Nejvyššími muži Jihostroje ČB jsou dva cizinci. Ukrajinec Valerij Todua a Američan Collina Hackworth.
Kolik měří?
A/ 208 cm
B/ 215 cm
C/ 205 cm

Odpovědi (i se jménem soutěžícího) posílejte na:
kamil.jasa@denik.cz