Na pilotní pořadatelskou akci krumlovského klubu SKB, kterou je 33. ročník FZ FORZA CUPU – mezinárodního turnaje družstev mládeže, letos přijede hned 10 družstev z Dánska, Německa, Slovinska, Maďarska a České republiky.

Že půjde o kvalitní sportovní podívanou, není pochyb. Dva dánské týmy v čele s loňským obhájcem DGI Sydvest Badminton Esbjerg, z Německa dokonce dorazí týmy tři, z toho jeden je výběr nejlepších hráčů a třeba bronzový z loňského roku Tisza Badminton SE Szeged z Maďarska. To je výčet účastníků.

Českou republiku budou reprezentovat Talent Team ČR a klubová družstva Badminton Rychnov nad Kněžnou a domácí družstvo SKB, které nastoupí ve složení Jaroslav Jelínek, Patrik Fuciman, Barbora Kortusová, Viktorie Hulcová a Klára Neubauerová (Sokol ČB).

Turnaj odstartuje v pátek 8. června v 15 hodin, kdy se rozehrají první kola základních skupin. Hrát se dále bude po celou sobotu (od 9 do 18), v neděli pak turnaj vyvrcholí (9.30 – 12.30) duely o konečné pořadí.

Předseda SKB Radek Votava k chystané akci řekl: „Turnajové přípravy vrcholí a díky mnoha pomocníkům se vše zatím daří. Moc všem děkuji! Velké poděkování patří i všem našim partnerům v čele s městem Český Krumlov, které je naším největším partnerem, a Jihočeským krajem, který turnaj finančně podpořil v rámci jednoho ze svých dotačních programů. Tradičním naším partnerem je i Jednota družstvo spotřebitelů v Kaplici, které účastníkům věnuje ovoce a přispívá na tvorbu dárkových košů pro nejúspěšnější týmy. Všem našim partnerům ještě jednou jménem klubu děkuji a za pořadatelský tým srdečně zvu všechny badmintonové příznivce na poslední a zároveň největší turnaj českokrumlovské badmintonové sezony do sportovní haly na Chvalšinské silnici.“

Radek Votava, Karel Vosika