Proti Krumlovským hrajícím v sestavě Hana Milisová, Sabina Milová, Jaromír Janáček, Ondřej Král, Jiří Král a Tomáš Švejda se postavilo domácí družstvo i s posilami z Ukrajiny (Pochtarev) a Dánska (Sovndal) – a oba zahraniční hráči přinesli Klimkovicím rozhodující čtyři body!

Po napínavých zápasech nakonec slavil úspěch domácí tým poměrem 5:3. Z krumlovského týmu se bodově prosadili Ondřej Král, jenž porazil Benbeneka, ve čtyřhře žen Milisová s Milovou po výhře nad dvojici Budzelová / Frischová a překvapivě i smíšená čtyřhra zkušené Milisové s juniorem Švejdou, kteří porazili mix Somerlík a Tomalová.

Hráči českokrumlovského SKB sice do semifinále neproklouzli a skončili v extralize na pátém místě, ale tímto výsledkem si udrželi účast v nejvyšší soutěži i pro příští sezonu!

Klimkovice – SKB Český Krumlov 5:3, Jednotlivé zápasy: Pochtarev – Janáček 21:11, 21:14, Benbenek – O. Král 21:15, 9:21, 5:21, Sovndal – J. Král 21:14, 21:12, Tomalová – Milová 21:16, 21:8, Pochtarev / Somerlík – Janáček / Švejda 19:21, 21:12, 21:12, Budzelová / Frischová – Milisová / Milová 6:21, 6:21, Budzel / Sovndal – O. Král / J. Král 13:21, 21:19, 21:18, Somerlík / Tomalová – Švejda / Milisová 22:24, 19:21.

SLOVA OD KORMIDLA

Trenér krumlovského družstva a předseda SKB Radek Votava při hodnocení extraligové derniéry řekl:

„Smutek je to, co momentálně v našich pocitech převažuje. Jsem ale realista. Náš tým se v současnosti skládá z velice dobrých hráčů a hráček, kteří spolu z velké většiny i trénují. To dává smysl nejenom mě, ale i celému klubu. Je ale jasné, že vzdorovat týmům, které mají ve svém středu dvě a více zahraničních posil a hráče na hostování, sice můžeme, ale porážet je už bývá prostě těžké. K takové výhře vede sto a více procentní výkon všech hráčů při všech zápasech v utkání. Hráčům musím poděkovat za přístup a nasazení ke všem zápasům základní části i k tomto čtvrtfinálovému utkání. Skvělou bilanci má například Hanka Milisová, která v této sezoně odehrála za družstvo celkem sedmnáct zápasů a plných čtrnáct jich vyhrála! Rád bych touto cestou poděkoval i všem našim klubovým sponzorům v čele s městem Český Krumlov. V tomto ligovém ročníku jsme nakonec vybojovali páté místo a udrželi se v domácí nejvyšší soutěži i pro další sezonu, čímž jsme splnili cíl!“

Radek Votava, Karel Vosika