Dva a půl setu Jihostroji všechno fungovalo, jak mělo. V koncovce prvního se vytáhl teprve dvacetiletý šikula na smeči Jiří Kraffer. Nebál se, zvládl přihrávku a hlavně těžké údery. Přidal i kvalitní servis. Jihostroj byl po dvou setech psychicky jasně nad svým protivníkem.
V e třetím setu Jihočeši také vedli, pak se ale začal probouzet nejzkušenější útočník Příbrami Martin Böhm. V koncovce přitlačil na servisu a zařídil pro svůj tým zisk setu. Přitom Jihostroj měl výhodu 4(!) mečbolů. Zdálo se, že smečař Jihostroje Petr Michálek při závěrečných výměnách špatně došlápl a také byl v průběhu dalšího setu brzy střídán. Boj o každou výměnu pokračoval. Příbram vedla 17:11, Jihostroj (už bez Michálka) kontroval, ale ztrátu nedohnal.
Pátý set? Drama jako hrom. Do stavu 5:5 Jihočeši zkazili 4(!) servisy. Pak domácí odskočili až na 9:5 a 11:6. Strhující chvíle prožil Filip Habr na servisu, dotáhl až na 11:11. Za stavu 14:15 přišel na servis mladík Šotola. Až sedmý (!)mečbol Jihostroj proměnil ve vítězství.
Atraktivní série pokračuje ve středu v Č. Budějovicích od 18.00.
Příbram – Jihostroj ČB 2:3 (-27, -17, 27, 20, -15), čas: 142 minut, rozhodčí Rychlík, Buchar, diváků 834. Jihostroj ČB: Habr, Hackworth, Mach, Todua, Michálek, Kuliha – libero Kryštof (Kraffer, Sobotka, Šotola, Červinka). Trenér Dvořák. Stav série 3:1 pro Jihostroj, hraje se na čtyři vítězství.