V turnaji kategorie C mladšího žactva se představily také naděje z pořádajícího klubu LTC Český Krumlov. Nejúspěšnější byla Nikola Vrabcová, která si odnesla zlato z dvouhry i čtyřhry. Cenné kovy zacinkaly také šesti dalším hráčům domácího LTC, a to Filipu Gráfkovi, Karolíně Bohdalové, Vojtěchu Šmejkalovi, Karolíně Rolníkové, Matějovi Vachtovi a Jáchymu Wölflovi.

Turnaj mladších žáků svedl dohromady šestnáct hráčů. Mezi čtyři nejlepší se probojovali Petr Hruška (LTC České Budějovice) a Filip Bryol (Tenis klub Jindřichův Hradec) a v druhé části pavouka Filip Gráfek a Vojtěch Šmejkal (oba LTC Český Krumlov). Ve finále pak Hruška porazil Gráfka ve dvou setech (6:1 a 6:4).

Ve finále čtyřhry mladších žáků se proti sobě postavili Gráfek se Šmejkalem na jedné straně a na druhé Hruška s Pánkem (TK Soběslav). Úspěšnější byli druzí jmenovaní, kteří vyhráli ve dvou setech (6:3, 6:1).

Pro krumlovské mladší žáky znamená dosažení stříbrných úspěchů potvrzení tréninkové píle a zúročení těžkého tréninku během uplynulých letních tenisových kempů, které se uskutečnily v areálu Tenis-Centra na konci srpna.

V turnaji mladších žákyň se do semifinále dostala trojice hráček, které spolupracují v rámci tréninkových aktivit LTC Český Krumlov. Karolína Bohdalová nastoupila do nedělního utkání proti spoluhráčce z deblu Lucii Sliškové (Start České Budějovice). Slišková byla úspěšnější a vybojovala si finálovou účast ve dvou setech (6:3, 6:2). V druhé části turnajového pavouka Nikola Vrabcová porazila Patricii Wagnerovou z TK Prachatice hladce 6:1 a 6:1.

Finále Vrabcové se Sliškovou přineslo divácky atraktivní tenis, přestože již děvčata byla značně unavená také nestálým počasím, které je v několika fázích turnaje „zahnalo“ pod střechu do haly. Vítězství Vrabcové ve dvou setech (6:2 a 6:3) zároveň určilo královnu turnaje. Vrabcová si tak z domácích kurtů na konci svého působení v kategorii mladších žákyň totiž zaslouženě odnesla dvě zlata.

Krumlovský pohár klubu LTC Český Krumlov je zařazen mezi republikové turnaje kategorie C a mohou se jej zúčastnit hráči registrovaní Českým tenisovým svazem. Další v řadě bude turnaj staršího žactva, který se v krumlovském Tenis-Centru koná od této soboty 9. září. Poslední antukový turnaj připravuje klub LTC Český Krumlov na předposlední zářijový víkend. Do Krumlova přijedou mladší žákyně na turnaj kategorie B, tedy druhé nejvyšší republikové úrovně. Potom už se aktivity českokrumlovských přenesou naplno do tenisové haly.

Jan Bohdal