O velkém zájmu o mezinárodní turnaj FZ Czech U17 International vypovídá počet 131 přihlášených účastníků ze 14 zemí. Startovat bude i jednička evropského žebříčku mladších juniorů do 17 let Sergej Lukic ze Srbska a momentálně druhá hráčka žebříčku juniorek Anastasia Pustinsksaia z Ruska.

Mezi česká želízka patří domácí mladík Tomáš Švejda, jehož příprava je podřízena právě tomuto turnaji.
Na přípravách turnaje se podílí celé extraligové družstvo krumlovského SKB. „Po tři dny bude v hale pomáhat okolo dvaceti lidí a od pátku do neděle sehrajeme na pěti kurtech přes dvě stovky zápasů,“ vypočítává předseda SK Badminton ČK Radek Votava.

Slavnostní zahájení turnaje proběhne už v pátek od 8.45 hodin. Úderem deváté hodiny pak vypuknou samotné sportovní boje. V pátek a v sobotu se bude hrát cca do 19 hodin. V neděli budou na programu od 9.00 semifinálové a od 12.00 finálové zápasy. Vyhlášení výsledků naváže ihned po odehrání finálových zápasů.

„Turnaj finančně podpořil Jihočeský kraj, který nám společně s městem Český Krumlov a partnery našeho klubu umožňují připravit pro účastníky velice dobré podmínky. Všem moc děkuji a věřím, že odměnou jim bude naše kvalitní práce a k vidění TOP badminton této věkové kategorie. Přijďte se podívat na hráče evropské špičky kategorie do 17 let a fandit domácím. Tomáš Švejda to bude určitě potřebovat!“ věří v podporu příznivců badmintonu Radek Votava.