Generálku na středeční zápas Ligy mistrů České Budějovice zvládly s přehledem.

Příbramský trenér Petr Brom nechal jen na lavičce zraněného univerzála Jakuba Novotného, jeho tým tempu českého vicemistra vůbec nestačil. První set vyhrály České Budějovice hladce 25:11. Jen vinou nekoncentrovanosti hostitelů si hosté užívali ve druhém setu pocit týmu, který je ve vedení (7:8), to brzy ztratili a Jihostroj v klidu získal druhé dějství – 25:15. Nahrávači Habrovi výborně sekundovali středoví hráči, Jihostroj soupeře tlačil na servisu  a o vítězi nebylo pochyb.

Až ve třetím setu se Příbram propracovala ke čtyřbodovému náskoku. Nahrávači Kustovi se podařilo několik akcí, které podpořil výbornými zákroky v poli libero Juračka (ještě loni hrál v Jihostroji), útočně ožil univerzál Anděl. Trenér Jihostroje Jan Svoboda sáhl k tradičnímu střídání, Habra nahradil ostřílenější Zapletal. Ani to ale rozjeté Kocoury nezastavilo – 21:25.

Středočeši  dostali správnou chuť na úspěch, jako první dokráčeli ke druhému technickému time outu – 14:16. Závěr zápasu se dohrál pod režisérskou taktovkou budějovického Zapletala. Ten zamotal hlavy bránícím příbramským hráčům natolik, že ti kupili chybu na chybu a z jihu odjeli bez bodu – 25: 21.

Trenéři  po zápase:

Jan Svoboda (Jihostroj ČB): „Do zápasu jsme vstoupili soustředěně, dva sety jsme hráli dobře, do naší hry se pak vkradla zbytečně nejistota, která ale také pramenila z toho, že Příbram začala hrát lépe."

Petr Brom (Příbram): „Když to vezmu po setech, tak v prvním jsme působili hodně zakřiknutě. Od poloviny druhého jsme se začali bránit. Ve třetím jsme byli lepší než soupeř a rozhodl stav 20:20 ve čtvrtém, kdy jsme udělali dvě individuální chyby a bylo po zápase."

Jihostroj ČB – Příbram 3:1 (11, 15, -21, 21), čas: 97 minut, diváků 930. Rozhodčí Hudík – Kořenek. Jihostroj ČB: Habr, Kriško, Fila, Michálek, Sukuba, Mach – libero Hupka (Zapletal). Trenér Svoboda.