Na sklonku října se na italské vodě konal poslední díl světové série vodáckých maratonů ICF Canoe World Series 2013, kam patří i Krumlovský vodácký maraton.

V rámci reprezentační akce se této maratonské derniéry zúčastnila i početná skupina závodníků českokrumlovského SK Vltava – a byla v silné konkurenci hodně vidět.

V kategorii singlkanoistů (C1 muži) za vítězným Tomislavem Lepanem z Chorvatska si dojel pro stříbro českokrumlovský Antonín Haleš a bronzový stupínek obsadil jeho oddílový kolega Martin Novák.

„Celkově světovou sérii ICF World Series v kategorii C1 mužů Tonda Haleš vyhrál, druhý skončil Lepan a třetí místo letos patří Novákovi, který nahradil loni bronzového Davida Jirku, rovněž z našeho oddílu. Jirka letos dal přednost kategorii deblkanoistů C2, kde s parťákem Václavem Švadlenou například doma při Krumlovském vodáckém maratonu zajeli snové" třetí místo," přiblížil nám matador krumlovského oddílu a trenér Lukáš Novosad.

Velice slibně vypadá pro barvy českokrumlovského kanoistického oddílu SK Vltava pohled na výsledkovou listinu ženské kategorie kajakářek, kde v závodě K1 juniorek za vítěznou Terezou Brožovou z Opavy dojela na vynikajícím druhém místě talentovaná žákyně Anežka Paloudová a Marie Mašínová ještě přidala páté místo.

„Anežka Paloudová začíná v poslední době řádit doslova jako černá ruka. Když má dobrý den, tak dokáže takzvaně „zajet" mnohem starší soupeřky, a to nejen po stránce fyzické, ale také po stránce taktické, což je velmi příjemné sledovat," kvituje Lukáš Novosad a ještě dodává: „Paloudová potvrzuje svůj nesporný talent a také cílevědomost. Doufejme, že se máme od ní v budoucnu na co těšit. A to ještě máme v záloze její mladší sestru Karolínu. Marie Mašínová zajela také dobře a páté místo je jen o jeden stupínek horší než při domácím Krumlovském maratonu."

Českokrumlovští při Adige maratonu zasáhli i do závodu v disciplíně paddleboard (SUP), kde si Tomáš Vaněček dojel pro bronz a Kateřina Petrlíková vyhrála mezi ženami.