Tentokrát byli úspěšnější Jihočeši, vrátili Tatranu loňskou porážku, a popáté v historii slaví mistrovský titul.

V historických tabulkách tak handicapovaní florbalisté Českých Budějovic dostihli v počtu získaných titulů Janské Lázně, které jsou zakladatelem vozíčkářského florbalu v Čechách.

Poprvé se ze zisku zlaté medaile radoval jediný nepostižený hráč Štírů Tomáš David. Minulý rok si poprvé vyzkoušel, jak se hraje florbal vsedě, zahrál si i ve finále se Střešovicemi, na zlatý pohár si ale sáhl až letos. „Vloni to bylo jiné, v týmu jsme byli dva zdraví hráči a kluci spoléhali především na svoji dlouholetou oporu Honzu Šípa, neboť já jsem byl nováčkem. Honza však letos nehrál a tak jsem měl mnohem zodpovědnější roli,“ říká Tomáš David.

Za tým může v utkání nastoupit jeden nepostižený hráč a v dresu finálového soupeře Štírů byl tímto hráčem reprezentant Jan Natov.

V semifinále Štíři vyřadili potřetí v řadě polský Sosnowiec. „Poláci přitom mají velmi kvalitní tým a titul bych jim moc přál, zasloužili by si ho. Pokaždé však mají smůlu na nás,“ uznává kvality rivala David.

Jako zdravý hrál v obraně, mezi vozíčkáři si ale Tomáš David zahrál v Ostravě na beku poprvé. „V bráně jsme měli nejlepšího gólmana na světě Jirku Němce. Vzadu hrál spolehlivě Ivan Nestával a hodně se zlepšil Adam Šimonek, který jako nováček nastřílel v play off čtyři góly. Na hřišti byly hodně znát zkušenosti Zbyňka Sýkory, i když svou první trefu si schoval až na finále,“ ohodnotil výkony svých postižených kamarádů.