Hosté měli v herně vyrovnaném duelu po celý zápas mírný náskok. Po čtrnácti minutách vedli desetibodovým rozdílem (28:18), víc jim Jihočeši nepovolili. Oproti minulým zápasům byl jejich největší progres znát v defenzivě, srážela je však horší úspěšnost střelby z perimetru a trestných hodů. I tak se stále drželi kolínským basketbalistům na dostřel.

Rozhodovalo se proto až v závěrečné čtvrtině. Kolín nejprve třemi trojkami v rychlém sledu odskočil v 37. minutě na 81:72, domácí tým se však nehodlal vzdát a Linhart trojkou minutu před koncem snížil na 79:81. Vzápětí soupeř kontroval dvěma body pod zpod koše, Hradec z následného útoku ani nadvakrát neuspěl, a bylo rozhodnuto.

Domácí tentokrát táhl především Gregory, jenž si za 23 bodů a 13 doskoků připsal double-double, stejně bodů zaznamenal i obvyklý střelec Dorn. Kolín se opíral hlavně o slovenské trio Petráš, Lošonský, Rožánek.

Gilbert Abraham, trenér J. Hradce: „Zlepšujeme se v obraně, ale musíme na hřišti odvádět maximum po celý zápas. Je také zapotřebí, abychom začali proměňovat volné střely. Naše výkony jdou nahoru, pořád však nejsme na úrovni, s níž bych mohl být spokojený,“ uvedl jindřichohradecký trenér Gilbert Abraham.

Lukáš Stegbauer, křídelník J. Hradce: „Myslím, že jsme i přes těsnou porážku předvedli solidní výkon a máme na čem stavět. Věřím, že v dalších zápasech budeme lepší a dotáhneme to do vítězného konce.”

Miroslav Sodoma, trenér Kolína: ”Za výhru jsme velice rádi. Hradec se zlepšuje zápas od zápasu, což je vidět a na domácí palubovce bude určitě nebezpečný. Hraje klasický, rychlý basketbal, založený na individuálních dovednostech. Pokud si na to některý tým nedá pozor, může ho překvapit. Jsem rád, že jsme to v nějaké podobě zvládli, hrálo se nám proti tomuto soupeři těžko a nesmírně si výhry vážíme.”

Další utkání čeká jindřichohradecké basketbalisty v sobotu 16. října, kdy na palubovce partnerského Pelhřimova přivítají Děčín (18). Sportovní hala u Vajgaru je totiž dlouho dopředu obsazená jinou akcí.

GBA Fio banka J. Hradec – GEOSAN Kolín 79:84 (14:17, 33:40, 58:67)

Body: Dorn 23, Gregory 23, Stegbauer 13, Welsch 7, Linhart 5, Steere 4, Borovka 4 – Petráš 17, Lošonský 15, Rožánek 14, Novotný 10, Číž 9, Mareš 8, Jelínek 8, Křivánek 2. Trojky: 5:11. Fauly: 18:16. Trestné hody: 6/13:9/12. Doskoky: 39:41. Rozhodčí: Blahout, Jedlička, Dombrovský. Diváci: 200.