Opět se blíží konec kalendářního roku a s ním spojený čas hodnocení a bilancování, což se samozřejmě týká i oblasti sportu.

Také letos Okresní sdružení České unie sportu (dříve ČKTSS – Českokrumlovské tělovýchovné a sportovní sdružení) ve spolupráci s obecně prospěšnou společností Pro-Sport ČK a Českokrumlovským deníkem připravují na závěr roku setkání sportovního výkvětu Českokrumlovska, při kterém v tradičním předvánočním čase dojde k ocenění nejlepších.

Stálé kategorie

Stěžejním bodem slavnostního galavečera, který se uskuteční v pondělí 19. prosince v prostorách Prokyšova sálu českokrumlovské prelatury, bude stejně jako v předchozích letech vyhlášení desítky výsledkově nejúspěšnějších sportovců za tento rok, a to v abecedním sledu bez určení konkrétního pořadí.

Dále bude na řadě ocenění premiantů v dalších obvyklých dílčích kategoriích, a to nejúspěšnější kolektiv, sportovní talent či rytíř, jenž svým dlouhodobým projevem je vzorem pro mladé. Zkrátka pochopitelně ani letos nepřijdou zasloužilí sportovní organizátoři, trenéři a funkcionáři.

Tělovýchovné jednoty a sportovní oddíly na Českokrumlovsku v těchto dnech od organizátorů večera obdrží výzvu k vypracování jednotlivých nominací. Konkrétní návrhy na ocenění v jednotlivých kategoriích nyní mohou zástupci klubů posílat na adresu OS ČUS, a to až do konce měsíce listopadu.

Zapomenout pochopitelně nemůžeme ani na anketu našeho listu s názvem Sportovní hvězda, v níž s pomocí hlasujících čtenářů Českokrumlovského deníku hledáme nejpopulárnějšího sportovce okresu.

Naše anketa si tento rok odškrtne již jubilejní – dvacátý – ročník (pozn. – hlasovací kupony budete v tištěném vydání našeho listu nacházet přibližně od poloviny listopadu a uzávěrka pak bude v pátek 16. prosince).