Výsledky 52. ročníku tradiční ankety byly vyhlášeny v českobudějovickém Metropolu za účasti představitelů veřejného života. Nejlepším blahopřáli i členové rady Krajského úřadu v čele s první náměstkyní hejtmana Lucií Kozlovou, která má ke sportu blízko: „Teď jsem propadla windsurfingu a v mládí jsem hrála volejbal," svěřila se.

Mezi gratulanty na pódiu se dále vystřídali i předseda krajského sdružení České unie sportu František Vavroch, starosta Jihočeské župy sokolské Stanislav Matoušek, bývalí jihočeští olympionici Václav Chalupa, Milan Čuda, Antonín Procházka, Václav Vochoska, Jaromír Moureček a sportovní redaktoři Deníku.

Letošním králem jihočeského sportu se stal krasobruslař Martin Bidař, jenž spolu s Annou Duškovou získal na juniorském mistrovství světa zlatou medaili ve sportovních dvojicích. „Tak to je randál," reagoval šokovaný vítěz ankety v sms bratrovi.

Více o triumfu nejmladšího vítěze naší ankety v její více než půlstoleté historii v otvíráku na této straně a rozhovory s oceněnými sportovci budou v Deníku v nejbližších dnech, nějaké výroky z jejich hovorů s moderátory slavnostního večera přinášíme.

Nejen fanoušky Motoru asi zajímá, co řekl Lukáš Květoň rozhodčímu, že dostal s Jihlavou desítku? „Jen jsem mávl rukou," na dotaz moderátora s výrazem neviňátka odvětil budějovický útočník.

Na webu Jihostroje údajně hráči mají roztodivné funkce, mj. svačinář či zhasínač. „Co tam mám já? Stahovač filmů," odtajnil jistě důležitou funkci smečař Petr Michálek.

Motokrosař Martin Michek se letos oženil, ale na tohle téma hovořil opatrně: „Loni jsem tady něco řekl a už si plním pračku. Teď by mě čekalo ještě nádobí…"

Do Síně slávy uvedený hokejista Vladimír Caldr, jenž svého času tvořil v Motoru i v reprezentaci vynikající dvojici s Jiřím Lálou, zmínil potíže s narozeninami svého parťáka: „Jirka se narodil 21. srpna a tento den s tím v té době byly velké problémy…"