V úvodní smíšené čtyřhře se páru Jaromír Janáček a Hana Milisová podařilo v mezinárodní konkurenci více než sto dvaceti hráčů a hráček z více než dvaceti zemí vybojovat skvělé bronzové medaile. Těsně pod stupni vítězů na pátém místě zůstaly další krumlovské páry Ondřej Král s Petrem Beranem a Hana Milisová se Sabinou Milovou. Ve dvouhře to byla devátá místa jak pro Sabinu Milovou, tak pro Jaromíra Janáčka a Petra Berana.

Mladý hráč krumlovského SKB Petr Beran.
Beran ani Janáček neprošli ve Slovinsku sítem kvalifikace


Trenér krumlovských badmintonistů a předseda SKB Radek Votava hodnotí vystoupení svých hráčů v Karviné velice pozitivně: „To ani jinak nejde. Všem se turnaj vydařil a v konkurenci, která nebyla vůbec špatná, jednoznačně obstáli. Gratuluji a věřím, že se jim podaří odehrát dobré zápasy a slušné výsledky i na nadcházejících mistrovstvíchRumunska a Lotyšska.“

Umístění hráčů a hráček SKB Český Krumlov na MM ČR v Karviné: Dvouhra – muži: 9. Jaromír Janáček, Petr Beran, 17. Ondřej Král, kvalifikace Tomáš Soták, ženy: 9. Sabina Milová. Čtyřhra – muži: 5. Král / Beran, ženy: 5. Milisová / Milová. Smíšená čtyřhra: 3. Janáček / Milisová.

Jiří Frendl