V těchto dnech ve švýcarské Basileji probíhá mistrovství světa dospělých, kam se kvalifikoval i nejlepší český deblový pár – Jaromír Janáček a Tomáš Švejda.

Krumlovští reprezentanti v prvním kole mužské čtyřhry svedli obrovskou bitvu s ruským párem Vladimir Nikulov a Artem Serpionov. Po téměř hodinovém boji a třech setech (18:21, 21:13, 18:21) postoupili do další fáze Rusové.

V DOMÁCÍ HALE

Krumlovští badmintonisté se však již připravují na ostrý start dalšího soutěžního období, a to v podmínkách domovské haly na Chvalšinské silnici.

Předehrou bude tuto neděli 25. srpna už tradiční zahájení sezony (od 18 hodin), kdy si účastníci samozřejmě zahrají v hale badminton, ale mohou si v přilehlém areálu vyzkoušet i beach volejbal či basketbal na venkovním hřišti. Celá akce bude zakončena posezením s grilovačkou.

Poslední srpnový týden pak bude v krumlovské hale patřit klubovému soustředění hráčů z SKB i dalších oddílů.

„Pro většinu účastníků se bude jednat o první badmintonové tréninky po letní přestávce, a tak náplní bude pozvolná příprava. U hráčů a hráček, kteří už trénovali i přes léto, trénink přizpůsobíme,“ vzkazuje předseda SKB Radek Votava a ještě k programu kempu dodává: „Tréninky se budou střídat v pravidelném rytmu v hale a venku. K regeneraci budeme využívat plavecký bazén, přestávky budou vyplněny hrami.“