Jihočeši od začátku zápasu navázali na výborný výkon, který předvedli proti italské Civitanově. Hráli velmi soustředěně, dařil se jim příjem podání a vedli už 17:13. Karlovarsko dirigované Ticháčkem stačilo srovnat, velkou zásluhu na tom měl Vašina a jeho tvrdý servis, ale koncovka patřila domácím.

Západočeši rozhodně nepřijeli s poraženeckou náladou, to se projevilo hned ve druhém dějství. Wiese útočil z ohromné výšky, Ticháček přidal přímý bod z podání a Karlovarsko vedlo 14:10. Za Macha poslal na hřiště trenér Dvořák Ondroviče, po ztrátě se za koncovou čáru postavil Petr Michálek a jeho plachtící servis dělal hostům velké starosti. Na síti se rozsmečoval Zmrhal, výborně blokovali Ondrovič s Toduou a Jihostroj se rázem dostal do vedení. První setbol ještě domácí neproměnili, při druhém Křesťan smečí set ukončil.

Třetí set zahájil v domácím dresu v základní sestavě Ondrovič a hned si připsal úspěšný blok. Wiese, ke kterému se přidal Patočka, se s vývojem utkání nechtěl smířit. Polský smečař zaúřadoval na síti i na podání, Patočka si pohlídal útok Ondroviče, Zmrhala i Křesťana a Karlovarsko odskočilo už na 16:8. Jihočeši prostřídali, ale set patřil hostům (25:14).

Do sestavy Jihočechů se vrátil kapitán Mach, bojovalo se o každý míč. Na domácí hráče možná doléhala únava z náročného programu, ale dřeli a nechtěli nechat zápas dojít do pátého setu. Hosté z Karlovarska měli ve čtvrtém setu stále jedno až dvoubodový náskok, Ticháček si mohl dovolit kombinovat se všemi útočníky a postupně bylo jasné, že diváci ve Sportovní hale budou svědky i pátého setu.

A rozhodně nelitovali. Nádherné výměny, obětavé zákroky v poli na obou stranách a dělové rány z rukou všech smečařů, to byly parádní okamžiky, které zvedaly fanoušky ze sedadel. Jihočeši získali vedení 9:6, na 11:8 zvyšoval Zmrhal, když vystavil stopku Rejlkovi. Lukáš Vašina skvělými servisy srovnal (11:11) a drama pokračovalo. Na 14:13 pro hosty útočil do autu Křesťan, ale mečbol odvrátil ranou Zmrhal. Druhý mečbol nekompromisně proměnil Wiese, Karlovarsko si z jihu odvezlo dva body a upevnilo si první místo v tabulce extraligy volejbalistů.

Jihostroj České Budějovice – ČEZ Karlovarsko 2:3 (22, 23, -14, -17, -14) čas: 124 minut, rozhodčí: Krtička, Kořenek, diváků: 1089.

České Budějovice: de Amo, Zmrhal, Mach, Křesťan, Michálek, Todua, de Amo – libero Kryštof (Mečkarov, Ondrovič, Fila, Ulč). Trenér: René Dvořák.

Karlovarsko: Rejlek, Wilson, Wiese, Ticháček, Vašina, Patočka – libero Pfeffer (Lux, Džavoronok, Baláž). Trenér: Jiří Novák.

České Budějovice v 11. kole extraligy volejbalistů hostily Karlovarsko.
Co zaznělo po prohře Jihostroje s Karlovarskem