Po exhibičním prvním utkání, ve kterém svěřenci trenéra Jana Svobody vypráskali Duklu 3:0, očekávali tentokrát hráči, trenéři i volejbalová veřejnost větší odpor druhého nejlepšího celku základní části.

To se potvrdilo, ale až ve druhém setu. V tom prvním, po úvodním oťukávání, zopakovali obhájci titulu středeční výkon a Liberec začali opět přehrávat.

Ve druhém setu utekli hosté ve skóre hned ve jeho úvodu (1:5), když zle zatápěl Budějovicím především blokař Piovarči na podání. I když domácí pracně srovnali skóre, druhé vystoupení slovenského reprezentanta za koncovou čárou opět přineslo rozdíl ve skóre.

Liberečtí oproti prvnímu zápasu začali také lépe přihrávat, čímž si vytvářeli lepší útočné pozice a bodové příležitosti. A když se naopak na přihrávce zhoršili Jihočeši, byla po jejich útoku více vidět i obrana Dukly.

Třetí a čtvrtý set už patřil opět hráčům Jihostroje. Ve čtvrtém dokonce vedli už 5:0 a 9:2, hosté ze severu byli bezradní. Obrana obhájců zlata byla nad jejich síly a tak se trápili a trápili. Jihostroj opět v exhibičním tempu zápase dovedl do vítězného konce.

Trenéři po utkání:

Michal Nekola (Liberec): „Dneska rozhodující a zlomový bod byl ve třetím setu, když jsme vedli 16:14, ale neuhráli jsme důležité body. Domácí nám utekli a už jsme se nedokázali v ničem chytit. Doma budeme chtít sérii vyrovnat.“

Jan Svoboda (Č. Budějovice): „Pro mě je důležité, že jsme v zápase udrželi vysokou úspěšnost v útoku na ztrátu. Jak v tomto zápase, tak i v celé sérii, jsme v byli v této činnosti lepší. To rozhodlo. Liberec podal dnes lepší výkon, i když dva sety vypadají jednoznačně, bylo utkání vyrovnané.“

Budějovičtí tak vedou v sérii 2:0 a v neděli a v pondělí hrají v Liberci.

VK České Budějovice - VK Dukla Liberec 3:1 (17, -21, 18, 15)

Čas: 97 minut. Rozhodčí: Fink, Činátl. 2000 diváků.

Stav série: 2:0

  České Budějovice: Zapletal, Novotný, Sukuba, Mach, Rojas, Fila, libero Juračka – Habr. Trenér Jan Svoboda.
  Liberec: Řezníček, Hadrava, Beer, Staněk, Hýský, Pešl, libero Kopáček – Piovarči, Vodvárka, Steffan, Démar, Ticháček. Trenér Michal Nekola.