„Díky mořským kanálům a teplému klimatu jsou zde ideální podmínky pro kanoistiku. Vyzkoušeli jsme si i náročný olympijský kanál v Seo de Urgel, kde se letos koncem září pojede mistrovství světa dospělých ve sprintu na divoké vodě,“ pochvaloval si soustředění krumlovský trenér Lukáš Novosad a ještě dodal: „Cílem kempu je dobře se rozpádlovat na začátku závodní sezony, což se povedlo. Jezdili jsme denně dvě až tři hodiny a pak přidávali i doplňkové sportovní aktivity, které měly za úkol kompenzovat jednostranné zatížení na vodě.“

PĚTKA REPREZENTANTŮ

Soustředění českých kanoistů ve Španělsku se za SK Vltava Český Krumlov zúčastnila pětka mladých reprezentantů, jejichž charakteristiku ještě přidal kouč Novosad:

Karolína Paloudová: Závodnice reprezentačního juniorského družstva, které si klade za vrchol sezony Mistrovství světa kategorie U23, jež se pojede v červenci v Bosně a Hercegovině. Karolína se pokusí vybojovat nominaci i na Mistrovství Evropy ve sjezdu dospělých ve slovinském Bovci.

Anežka Paloudová: Nejúspěšnější závodnice našeho klubu. Letos začíná jezdit v zajímavé sportovní formě, kdy se dokáže během testů porovnat i s nejlepšími českými kajakáři. Závodů má před sebou letos dlouhou řadu, ale to by bylo asi na zvláštní článek…

Alexandra Plachtová: Další naše závodnice v kategorii do 23 let, která dává přednost techničtějším disciplínám, jako je singlkanoe. Už loni při Českém poháru na Lipně takzvaně vystrčila růžky a poprvé zajela bednu. Věřím, že se jí povede i letos.

Kristina Novosadová: Juniorská závodnice, která v reprezentaci teprve začíná. Prozatím se učí a jezdí si pro zkušenosti.

Vojtěch Klíma: Další náš juniorský reprezentant, singlkanoista. Jeho kategorie má u nás v oddíle dobrou tradici, takže Vojta má na co navazovat a s kým se porovnávat.