Mladí kapličtí judisté měli o posledním víkendu v září opravdu hodně napilno.

Na jihu Evropy

V sobotu 29. září se osmička judistů a judistek SK Kaplice zúčastnila mezinárodního turnaje ve slovinském Mariboru. V konkurenci bezmála tří stovek (296) závodníků z jednatřiceti oddílů ze Slovinska,  Itálie, Chorvatska, Bosny a České republiky se mladí sportovci z jihu Čech předvedli ve výborném světle a domů přivezli sedm cenných kovů. V hodnocení družstev pak obsadili pěkné čtvrté místo.

Hořkost porážky ve svých hmotnostních kategoriích nepoznali a cenu pro vítěze si při vyhlašování výsledků mohli převzít mladší žák Petr Zach (38 kg), mladší žákyně Renata Zachová (36 kg), Johanka Paťhová (48 kg) a starší žák Dominik Vícha (66 kg). Nadvládu v hmotnostní kategorii do 66 kg starších žáků potvrdili stříbrný Václav Paťha a bronzový Jan Houska. Kaplickou medailovou sbírku pak ještě rozšířil Ondřej Svoboda (50 kg), který vybojoval bronzovou medaili.

Přes úvodní kolo se do dalších bojů neprobojoval jediný zástupce kaplické výpravy, a to Ondřej Škabrada.

Pod Libínem

Ve stejný den se v Prachaticích konala tradiční Velká cena města. Barvy kaplického oddílu pod Libínem hájili David Valdauf, Šimon Slánský a Radek Rousek – a všichni tři na Šumavě vybojovali cenná medailová umístění.

David Valdauf prohrál nejtěsnějším možným rozdílem až ve finále hmotnostní kategorie do 30 kg a mohl se tak radovat ze stříbrné medaile. Rovněž Šimon Slánský (34 kg) se probojoval do finále, ale i on v posledním zápase na svého soupeře nestačil a bral také stříbro.

Mladší žák Radek Rousek hladce postoupil ze skupiny do semifinále, ale zde si pak obnovil zranění palce a turnaj pro něj předčasně skončil. Ve výsledkové listině tak obsadil třetí místo.

Libor Štěpánek