Turnaje v hale českobudějovické Lokomotivy se zúčastnilo celkem osm týmů, pětka z krajského přeboru, dva celky z oblastní I. A třídy a jeden účastník budějovického okresního přeboru.

Dle papírových předpokladů měli tedy starší žáci Spartaku (I.A) bojovat přibližně o páté až šesté místo. Jenomže těmto prognózám se Kapličtí postavili čelem.

Cesta na vrchol

V prvním duelu základní skupiny se střetli s Dobrou Vodou. Proti týmu z okresního přeboru Spartakovci diktovali tempo hry a po zásluze zvítězili přesvědčivě 4:1.

Ve druhém střetnutí hráli proti budějovické Slávii. Proti celku z krajského přeboru bohužel neudrželi dvoubrankové vedení a nakonec se rozešli se soupeřem smírně 2:2.

V posledním duelu skupiny nastoupili proti týmu Trhových Svinů, jenž je po podzimu v KP na osmém místě. Kapličtí se ani tohoto soupeře nezalekli a dokázali jej porazit 3:1, čímž si zajistili první místo ve skupině.

V semifinále se Kapličákům postavil do cesty další tým z krajského přeboru, a to jmenovitě Čtyři Dvory. Soupeř překvapivě příliš velký odpor nekladl a Kapličtí i díky hattricku nejlepšího střelce turnaje Filipa Bárty vyhráli jasně v poměru 4:1.

Ve finále pak nastoupila na jedné straně domácí Lokomotiva proti kaplickému Spartaku na straně druhé. Byl to zápas jako řemen a skóre se přelévalo jako na houpačce. Nejprve vedli Kapličtí, domácí otočili na 2:1, hosté vyrovnali, Lokotka znovu odskočila, ale Filip Bárta znovu vyrovnal na 3:3. Tímto výsledkem pak zápas i skončil – a musely rozhodnout penalty. V loterii byli šťastnější spartakovci, gólman Sebastian Vaněk jednu penaltu zneškodnil, vítěznou trefu si v rozstřelu připsal Marek Urazil – a Kapličtí mohli slavit nečekaný turnajový triumf. Navíc Filip Bárta, jak bylo již řečeno, se stal nejlepším střelcem celého turnaje.

Radost měl rozhodně i kaplický trenér Petr Šiška, který však kvůli nemoci držel svým svěřencům pěsti v teple domova. Tým k triumfu dovedl jeho asistent a syn v jedné osobě Jakub Šiška. Všichni hráči i celý realizační tým družstva starších žáků Spartaku Kaplice si pochopitelně zaslouží velkou pochvalu za skvěle odehraný turnaj.

Libor Granec