Vydařený vstup do nové mistrovské sezony 2013/2014 si může zaknihovat čtrnáctiletý talentovaný badmintonista křemežského Sokola – Petr Beran.

Díky svým výborným výkonům v průběhu celé předchozí sezony se Petr Beran stal členem juniorské reprezentace České republiky a v minulých dnech se v reprezentačním dresu zúčastnil velkého mezinárodního turnaje badmintonistů do 15 let – Mezinárodního mistrovství juniorů Švýcarska.
Tam se v konkurenci hráčů z jedenácti zemí Evropy mělo ukázat, jak na tom budou hráči naší reprezentace v nastávající sezoně v konfrontaci se špičkovými hráči této věkové kategorie na velkých turnajích, a to zejména před Mistrovstvím Evropy, které se bude konat příští rok v únoru ve švýcarské Basileji. Zatím to ovšem byla i v případě Petra Berana velká neznámá, neboť v Solothurnu si mladíček z Křemže odškrtl vůbec první účast na tak velkém mezinárodním turnaji.

Bronz a dvě zlata

A nedařilo se mu vůbec špatně! Hned v první soutěži, kterou byla smíšená čtyřhra, vybojoval Petr Beran se svou reprezentační kolegyní Fuchsovou vynikající třetí místo a na krk si pověsil cennou bronzovou medaili.

Vynikající aktuální výkonnost, bojovnost a touhu po vítězství pak Beran potvrdil v prestižní soutěži dvouher. V singlu jej čekali nejlepší hráči této kategorie z Turecka či Anglie, se kterými sváděl křemežský talent tuhé boje. Petr však uplatnil všechny přednosti a probojoval se až do finále, kde narazil na reprezentačního kolegu Loudu. I nad ním Petr Beran zvítězil a stal se tedy mezinárodním mistrem Švýcarska!

Pro čtyřhru spojili oba čeští reprezentanti – Beran s Loudou – síly a ani v této soutěži nepoznali hořkost porážky.

Křemežský Petr Beran si tak z velké mezinárodní soutěže přivezl dvě zlaté a jednu bronzovou medaili, čímž se stal nejlepším hráčem turnaje hráčů do 15 let. A to je více než nadějné vykročení mladého reprezentanta do nové sezony.

Václav Koudelka