Poslední ligový turnaj svedl proti sobě týmy Sokola Křemže, Proseku Praha, Slovanu Vesec a béčka Astry Praha. Nejlépe na tom před derniérou byli hráči a hráčky pražského Proseku, kteří v předposledním turnaji předvedli bezchybný výkon, vyhráli za tři body nad všemi ostatními týmy a s devíti body tabulku o udržení vedli právě před Křemží se šesti body, Vescem s pěti body a průběžně posledním týmem pražské Astry B se čtyřmi body.

Prosečtí sice tabulku vedli s celkem pohodlným náskokem, ale Křemežští vzali utkání proti lídrům z Prahy velmi vážně a hezky zostra.

Křemže – Prosek Praha 5:3

V mixu nastoupili do utkání sourozenci Koudelkovi – Michal a Markéta. Velmi hezký zápas s dramatickou koncovkou vyšel lépe pro Křemežské. Pak sice Hadáček s dánskou akvizicí Peterem Mouritsenem nestačili na duo Stádník / Šulko, ale Matoušková s Markétou Mouritsenovou vrátily vedení týmu z Podkletí. Pak zaúřadoval první mužský debl, kam se po herní pauze vrátil Kukač a společně s Beranem uhráli třetí bod. Poté sice na soupeře nestačili Pirtyák ani Matoušková v singlech, ale vše napravili Hadáček s Beranem – a Křemže měla tři body do tabulky pravdy.

Křemže – Slovan Vesec 3:5

Soupeř stále namočený v sestupových vodách vrhl všechny síly do útoku a tento risk se mu vyplatil. Křemežští, možná trochu ukolébaní příznivým startem, ztratili koncentraci a s vědomím, že Vesec v sezoně vždy porazili, lapali po dechu. Sice se opět povedl mix, ale druhý debl mužů a ženský debl ve třetích setech těsně padl. S přehledem uhráli čtyřhru Kukač s Beranem na 2:2, ale pak prohrál po delší pauze hrající Kukač a v dalším singlu Hadáček nenašel protihru na skvělého Vajsejtla – 2:4. Třetí bodík pro Křemži přidal skvělý Beran, ale Matoušková i přes veškerou snahu nesrovnala – a zápletka byla na světě.

Křemže – Astra ZM Praha B 8:0

Křemežští se z předchozí prohry naštěstí poučili, na pražskou Astru vlétli jako uragán a nepovolili soupeři ani bod. Koudelkovi opanovali smíšenou čtyřhru, druhý i první debl mužů nezaváhal, to samé platilo u žen. Ty nedaly soupeřkám šanci v deblu a Matoušková v singlu. Zapotil se Hadáček, ale zvítězil ve třetím setu. Debakl Astry podtrhli Kukač s Beranem.

První tým Sokola Křemže nakonec tedy uhájil ligovou příslušnost i pro příští ročník a s třinácti body skončil na konečném druhém místě skupiny o udržení a na celkovém pátém místě ligové soutěže.

„Za celý křemežský tým chci poděkovat všem, kteří nám drželi palce, podporovali nás všude kde mohli a věřili až do konce, že to zvládneme. Zvláštní dík patří celému našemu béčku. Hráči druhého družstva odvedli skvěle černou práci, která navenek není moc zřetelná. Starali se o pořádání domácích turnajů, zajišťovali rozhodování zápasů a poskytovali áčku skvělé prostředí a ty nejlepší podmínky. Hráči prvního týmu se pak mohli soustředit hlavně na výkony. Bez této pomoci bychom první ligovou sezonu těžko zvládli,“ vzkazuje křemežský kapitán Michal Koudelka.

Petr Pirtyák