Tradice letních soustředění badmintonistů v Křemži vznikla už začátkem devadesátých let minulého století.

Tehdy pořádali velmi populární badmintonové kempy Zdeněk Podpěra a Michal Koudelka v Pekárenské boudě na Kleti. A dodnes se na badmintonových kurtech můžeme setkat s řadou tehdejších účastníků. Jeden z nich – Jan Bednář – přišel nyní s myšlenkou letní soustředění v Křemži obnovit a vedení oddílu badmintonu TJ Sokol Křemže tuto myšlenku s povděkem přijalo. Vždyť v posledních letech museli nadějní hráči křemežského oddílu absolvovat soustředění v různých místech republiky…

Zkušený trenér I. třídy a absolvent FTVS si vyčlenil část dovolené, do kempu se přihlásili mladí hráči domácího oddílu a v polovině července se uskutečnila první část soustředění. Ta byla zaměřena zejména na získávání fyzických předpokladů pro další sezonu – a pro tento účel jsou v Podkletí ideální podmínky. Z jedné strany vévodí Kleť, z druhé strany území ohraničuje Kluk, uprostřed údolí Křemežského potoka, k tomu příjemné prostředí tělocvičny ZŠ v Křemži – a pak stačí vše kvalifikovaně využít a dokázat zúčastněné naděje zaujmout. Výběhy do terénu, výjezd na kolech na Kleť, oblíbené soutěže v přírodě i v tělocvičně, to vše jistě přispělo ke zlepšení výkonnosti hráčů pro příští mistrovskou sezonu.

Příjemným zpestřením jednotýdenního soustředění byla i kratší účast hostů z Dánska – ať již hráček či trenérů. Náplň a intenzita aktivit navíc všechny účastníky kempu zaujala natolik, že už letos se přihlásili do stejné akce, která se bude konat opět v příštím roce.

Václav Koudelka