EXTRALIGA

Do nové sezony nejvyšší soutěže nastupují hráči SKB Český Krumlov ve složení: Hana Milisová, Sabina Milová, Bára Hadáčková, Jaromír Janáček, Ondřej Král, Jiří Král a Tomáš Švejda.

Na první kolo jeli Krumlováci do Prahy a pak do Ostravy oslabeni o zraněnou Báru Hadáčkovou a Tomáše Švejdu, jenž v těchto dnech startuje na MS juniorů v Indonesii.

Los byl pro Jihočechy dost nepříznivý, a tak s posledním mistrem republiky Meteorem Praha prohráli 2:6. Hráči však projevili velkou bojovnost a určitě i přes porážku nezklamali.

Pak zajížděl SKB do Ostravy proti nováčkovi TJ Klimkovice, který ve své sestavě má i reprezentanty. Jihočeši drželi s Moravany krok až do stavu 4:4, ale rozhodující smíšenou čtyřhru prohráli, takže domů odjeli z Ostravy s porážkou 4:5.

1. celostátní liga

Do první ligy letos na jaře postoupil oddíl Sokola Křemže, který v 1. kole absolvoval historickou premiéru v Praze proti béčku Meteoru Praha a TU Liberec.

Nováček z Křemže sehrál pěkné premiérové utkání s domácím týmem a zapsal cennou remízu 4:4, při které bodovali Petr Beran, Jindřich Kukač, Zuzana Matoušková, dvojice Beran / Kukač a Koudelka / Sklářová v mixu.

V druhém tkání Křemežští podlehli TU Liberec 2:6, když bodovali jen Petr Beran ve dvouhře a pár Koudelka / Sklářová v mixu.

Radek Votava