Od roku 1971 se českokrumlovská rallye jezdila v několika různých termínech, téměř celou dobu je však pro jihočeskou soutěž typická rozkvetlá krajina a proměnlivé počasí. Odložený 48. ročník bude jiný. Rallye Český Krumlov se uskuteční na podzim, konkrétně ve dnech 12. až 14. listopadu jako finálový podnik tuzemské mistrovské sezony.

Snahou organizátorů z ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov a ČK motorsportu je pořádat soutěž v obvyklé kvalitě a nabídnout divákům maximální zážitek.

Rallye Český Krumlov.Rallye Český Krumlov.Zdroj: archiv ČK motorsport

„Přesný program podzimní rallye, která kvůli brzkému příchodu tmy využije při oslavách padesátého výročí netradičního víkendového formátu, odhalíme během následujících týdnů,“ uvedl hlavní pořadatel akce Pavel Kacerovský z ČK motorsport.

Už nyní je jasné, že centrem 48. ročníku Rallye Český Krumlov bude stejně jako v minulých letech českobudějovické výstaviště, kde se kromě pátečních přejímek v nově zrekonstruovaném pavilonu Z a shakedownu uskuteční také večerní prolog. Slavnostní start, cíl a vyhlášení vítězů se odehrají v Jelení zahradě pod českokrumlovským zámkem.

V loňském roce se motoristická soutěž kvůli pandemii koronaviru nemohla uskutečnit a také původně avizovaný letošní květnový termín pořadatelé posunuli právě kvůli tehdy platným protiepidemickým opatřením, která by prakticky znemožňovala účast diváků podél trati.