Českokrumlovský klub se v silné konkurenci rozhodně neztratil. Vybojoval stříbrnou i bronzovou medaili a další solidní umístění. Na tomto klání jej reprezentovali Tomáš Švejda, Jaromír Janáček, Lucie Černá, Jakub Horák (hostující ze Slovenska), Petra Maixnerová (hostující z Rychnova nad Kněžnou) a trenér Radek Votava.

Hráčům extraligového týmu SK Badminton Český Krumlov se dařilo. Janáček s Maixnerovou ve smíšené čtyřhře postoupili do finále a na cestě z kvalifikace nechali na svých raketách šest soupeřů včetně ve čtvrtfinále Švejdy s Černou, a ve finále nestačili na pražský pár Drančák, Lajdová 21:23 ve třetím setu. I páté místo Švejdy s Černou je velice dobré umístění.

Ve dvouhrách startovali pouze hostující hráči. Čtrnáctiletá Maixnerová prošla kvalifikací bez zaváhání ale v prvním kole hlavní soutěže ji zápas vůbec nevyšel. Horák šel také z kvalifikace a hrál výborně. Dokráčel do semifinále, kde odehrál výborný zápas s nadějí českého badmintonu Loudou (Sokol Meteor Radotín Praha). Domů do Ilavy se vracel oprávněně s úsměvem.

Švejda s Janáčkem jako nasazené jedničky měli první kolo volné a ve druhém po velice nevydařeném zápase podlehli pozdějším vítězům Jan Louda, Ondřej Král 18:21 a 14:21.

Černá s Maixnerovou ve čtyřhře zvládly přehrát 21:13 a 21:16 dvojici Otáhalová, Srncová. Ve druhém kole pak děvčata nestačila také na pozdější vítězky Krpatovou se Zuzákovou po výsledku 17:21 a 12:21.

„Hrát po poměrně dlouhé pauze bylo skvělé, i když na hráčích v prvních momentech ležela docela nervozita, která ale nakonec opadla. Snad jenom zápas Mirka s Tomášem v deblu moc nevyšel, ale to je jenom jeden duel, který jim opravdu moc nesedl. A ke sportu to patří určitě více, než neseriózní tlak a nerovný přístup k různým věcem a situacím. Druhé místo Mirka s Petrou v mixu, třetí Kuby ve dvouhře a další skvělé výkony jsou ale hlavně potěšitelné. Celkem se našim hráčům podařilo vyhrát osmnáct zápasů, některé opravdu těsně, a opačně šest prohrát, z toho finále mixu pět opravdu těsně,“ okomentoval účast krumlovských badmintonistů trenér a šéf klubu Radek Votava.

Umístění hráčů SKB Český Krumlov:

Dvouhra muži: 3. Jakub Horák.

Dvouhra ženy: 17. Petra Maixnerová.

Čtyřhra muži: 9. Tomáš Švejda – Jaromír Janáček

Čtyřhra ženy: 5. Lucie Černá – Petra Maixnerová.

Smíšená čtyřhra: 2. Jaromír Janáček – Petra Maixnerová,5. Tomáš Švejda – Lucie Černá.