Cíl časovky je v nadmořské výšce 2 600 metrů, trať je dlouhá 27 kilometrů, startuje se v nadmořské výšce 670 metrů. Závodu se účastní každoročně kolem 2600 závodníků z osmnácti zemí, kteří se musí vyrovnat s výškovým převýšením 1690 metrů.

Letos se z České republiky na start postavilo 62 závodníků, v barvách krumlovského bike teamu se zúčastnilo šest zástupců. Krumlovští se do dějiště přesunuli již v pátek, aby se ještě v sobotu mohli přímo na místě připravit na tento obtížný závod. Závod je totiž náročný nejen svým převýšením, ale i velkou změnou počasí mezi startem a cílem. Letošní ročník byl navíc specifický tím, že v noci i v tomto ročním období na trať horní části etapy napadl čerstvý sníh, a tak musel před závodem vyjet vůz s pluhem, aby trasu upravil.

Azyl našli zástupci našeho okresního města v příjemném penzionu ve městě Bruck, takže na start závodu to při brzkém nedělním začátku měli blíž. A to je důležité, protože na startu bývá opravdu tlačenice. Důležité je i nastavení kola. Prostě je to velká loterie a maličkosti rozhodují.

Časovka sama o sobě připomíná velké závody, neboť po okrajích tratě se tvoří špalíry diváků, kteří povzbuzují všechny závodníky, pořadatel zajišťuje na úsecích místa pro občerstvení, rakouská televize má na místě svůj štáb, prostě vše je na vysoké pořadatelské úrovni tak, jak to umí naši jižní sousedé při konání všech sportovních akcí. A dojezd do cíle je pak pro každého cyklistu velkým zážitkem.

Výsledky zástupců bike teamu oddílu Dům barev Č. Krumlov, kteří v obrovské konkurenci velmi dobře reprezentovali jak oddíl, tak město Český Krumlov:

V celkovém pořadí: 392. Viktor Jelínek, 465. Miroslav Kelner, 644. Vladimír Babidorič, 773. Jiří Homolka, 1390. Tomáš Homolka, 1726. Václav Velíšek starší.

Zbyněk Adamíček