Cyklistický oddíl Dům barev Český Krumlov má za sebou již druhý rok pod tímto názvem – a hodnocení nedávno skončeného roku 2015 je radostné.

I v tomto roce se vedení oddílu zaměřilo na mládež. Pod vedením trenérky Tomišové se nejmladší závodníci oddílu připojili k celému bike teamu a startovali v seriálu závodů JMTB horských kol, který se uskutečnil v celém regionu jižních Čech. A opět se ukázalo, že práce s mládeží již druhý rok přináší velmi dobrá umístění v jednotlivých kategoriích (viz. dole).

Ani dospělá část oddílu se však neztratila. Bike team oddílu Dům barev se zúčastnil několika závodů seriálu Kolo pro život, dvojice závodníků startovala i na triatlonovém závodu Hannman v Českých Budějovicích. Zástupci teamu již tradičně absolvovali náročný a velmi významný závod v okolí nejvyšší rakouské hory Grossglockner.

Dva cyklisté oddílu se v létě vydali na dalekou cestu po vlastní ose na bike kolech z Českého Krumlova do italského města Grado a zpět, kdy za deset dní ujeli 1300 kilometrů (pozn. – z této cesty se připravuje video, které bude ke shlédnutí na webových stránkách www.krumlovbikers.cz). Na zmíněném webu jsou i výsledky ze všech závodů, kterých se bikeři Domu barev v loňském roce zúčastnili.

Bike team Domu barev se také zúčastnil charitativního závodu Bohemian Gran Fondo 2015, který se již druhým rokem konal v Českém Krumlově. Jmenovaný podnik krumlovští cyklisté také významně podporovali a podíleli se na organizaci této sportovní a charitativní akce.

Pro sezonu 2016 má cyklistický oddíl Dům barev Český Krumlov za cíl dále vychovávat mladou generaci cyklistů a připravit jim ty nejlepší podmínky k provozování jejich oblíbeného sportu.

Závěrem Bike team Dům Barev ČK děkuje městu Český Krumlov a všem sponzorům za podporu v sezoně 2015.

Bike team by zároveň do svých řad rád přizval nové adepty cyklistiky, a to ve věkových kategoriích 5 – 7 let a 12 – 14 let. Zájemci se mohou hlásit na tel. 731055083.

Pohár JMTB 2015

Celkové umístění nadějí Bike teamu Domu barev ČK v Jihočeském poháru horských kol 2015:

Děti do 4 let odrážedla: 4. místo Alex Adamíček.

Děvčata do 6 let: 2. místo Kristýna Váchová, 3. místo Šárka Váchová.

Chlapci do 6 let: 3. místo Michal Křešnička.

Chlapci 7 – 9 let: 4. místo Jan Šutta, 20. místo Lukáš Kelner.

Chlapci 10 – 12 let: 1. místo Vojtěch Štrobl, 2. místo Pavel Štrobl, 4. místo Tomáš Lolacher.

Chlapci 13 – 14 let: 1. místo Martin Dušek.

Zbyněk Adamíček, Karel Vosika