Na startu Memoriálu Petra Sima, který byl závěrečným celostátním badmintonovým turnajem Grand Prix A kategorie dospělých v této sezoně, se na libereckých kurtech prezentovalo trio hráčů krumlovského SKB, kterým se zvlášť dobře dařilo.

Nejlepšího a zároveň kvalitního výsledku dosáhla ve čtyřhře žen Hana Milisová, která se vrací po vleklém zranění přetržené achillovky, když zvítězila s Eliškou Maixnerovou z Astry ZM Praha. Ve finále měly za soupeřky úřadující mistryně ČR v této disciplíně Bášovou s Fuchsovou, které udolaly ve třech setech (13:21, 21:13, 21:17).

V silné konkurenci ve dvouhře mužů se dobře předvedl Jaromír Janáček, který vybojoval bronzové umístění. V semifinále nastoupil proti Indonésanu Tri Haryantovi, ale z tohoto zápasu byl nucen kvůli zraněnému kolenu odstoupit. Ve dvouhře se ještě zaskvěl teprve šestnáctiletý Petr Beran, který až v zápase o postup do „čtyřky" podlehl slovenskému reprezentantovi Vachálkovi ve třetím setu v prodloužení 21:23.

I čtyřhra mužů přinesla Janáčkovi s Beranem pěkný výsledek – 5. místo. V boji o semifinále podlehli dvojici Stoklas / Hošek v těsných koncovkách 20:22 a 18:21, když v závěru soutěžního dne šli ze zápasu do zápasu.

Ve smíšené čtyřhře pár Janáček / Milisová také obsadil 5. místo. Po vyrovnaných dvou setech prohráli v boji o postup do semifinále s pozdějšími vítězi mixu Šelongem a Šikalovou (21:19, 18:21, 9:21).

Slova od kormidla

Hlavní trenér SKB ČK Radek Votava k vystoupení krumlovských hráčů a hráčky na turnaji říká:

„Mohu být jen spokojený. Beran je ještě junior a proti zkušenějším i fyzicky zdatnějším soupeřům to bude mít vždy těžké. Velká škoda prohry s Vachálkem, který z dalšího průběhu turnaje pak odstoupil.

Janáček měl turnaj zařazený z plného tréninku a proto hrál všechny tři disciplíny. Potřebuje hrát a zvládl to dobře. Bohužel, dostal se do situace, kdy mu ujela noha a podvrtl si koleno. Naštěstí podle všeho jenom lehce. Nechtěl ale riskovat a v semifinále po odehraném prvním setu raději odstoupil.

Milisová oslavila vítězný návrat. Loni v září si na prvním celostátním turnaji přetrhla Achillovu šlachu, což byl pro Hanku rozhodně šok a zcela něco nového a neočekávaného. V návrat ovšem věřila od začátku. Měla cíl, který jí dával energii a optimismus, a to určitě pomohlo léčení, následné rehabilitaci a postupnému návratu na kurty. Její přístup k tréninku byl vždy dobrý a nejinak tomu bylo i v tomto období. Rehabilitaci zvládla výborně, postupně začala v hale i doma pravidelně posilovat a hrát z místa. Trénink se rozvíjel zcela přirozeně, podle toho, jak to Hance šlo. A věřte, že to šlo moc dobře! Naším společným cílem byl klidný a bezpečný návrat na kurty. Kdy přijdou očekávané výsledky, to pak bylo jen otázkou času. Hanka byla prakticky u všech extraligových utkání našeho družstva, pomáhala s koučováním a organizací domácích zápasů. Herně ještě nestihla mistrovství republiky, ale hráče v zápasech koučovala a povzbuzovala. Tyto momenty byly pro Hanku také důležité. Byla v dění, trénovala s hráči, jezdila na ligu, byla na šampionátu a postupně se těšila více a více, až sama nastoupí. První turnajový zápas hrála v březnu v Plzni, kde společně s Černou vybojovala třetí místo. Druhý turnaj v Praze už s Luckou vyhrála! Pocitově to zdaleka ještě nebylo ono, nebyla stoprocentní jistota, ale důležité bylo hrát v klidu a začít si více a více věřit. Tato pozitiva se dále přenášela do tréninků. Ostrý zápas přišel v semifinále extraligy, kde Hanka nastoupila s Luckou proti úřadujícím mistryním republiky Bášové s Fuchsovou. Tehdy to ještě nevyšlo, ale byl to pro Hanku první opravdový ostrý zápas v daleko větším tempu, se zodpovědností a důležitostí. Nakonec škoda, že turnaj v Liberci nebyl před semifinále extraligy… Ale vážně. Podle mého do sebe všechno zapadlo tak, jak mělo. Stále je prioritou zdraví! Hanka se poctivě připravuje a vítězí po celou kariéru, ale toto poslední zlato má úplně jiný význam."

Zrcadlo výsledků

Umístění hráčů a hráčky SKB Č. Krumlov při Memoriálu Petra Sima:

Dvouhra – muži: 3. místo Jaromír Janáček, 5. místo Petr Beran.

Čtyřhra – muži: 5. místo Janáček / Beran, ženy: 1. místo Milisová / Maixnerová (SKB ČK / Astra Praha).

Smíšená čtyřhra: 5. místo Janáček / Milisová.

Jiří Frendl