Tenisový klub LTC Český Krumlov se závěrem školního roku ukončil svou třetí mistrovskou sezonu.

Dětští závodní hráči LTC nastupovali v turnajích jednotlivců v kategoriích mladších žáků i dorostu, v soutěži družstev ještě navíc v kategorii starších žáků.

„Oproti minulé sezoně se herní kvalita zase o něco zlepšila, což je vidět na výsledcích turnajů. Například dorostenka Iva Dvořáková vyhrála svůj vůbec první turnaj v deblu, dalších několik dětí posbíralo v turnajích třetí místa v singlu i ve čtyřhře," shrnuje dosavadní letošní úspěchy manažer krumlovského tenisového klubu Jan Bohdal.

Dětský tenis je hlavní náplní LTC Český Krumlov. Členská základna již překročila počet stovky členů v pravidelném tréninkovém plánu, který probíhá od pondělí do pátku. Čtvrtina z těchto dětí již hraje závodně na základě registrace u Českého tenisového svazu (ČTS). K tomu klub eviduje přes padesát dospělých hráčů, ze kterých pravidelně sestavuje jedno až dvě závodní družstva pro krajské soutěže.

„V uplynulé sezoně klub skvěle reprezentoval zejména hrající trenér Viktor Krupica, který se stal přeborníkem kraje v deblu v hale a na antuce získal regionální třetí místo," upřesňuje Bohdal.

V květnových a červnových soutěžích družstev hráči LTC Český Krumlov nastoupili v kategoriích mladších a premiérově také starších žáků, dorostu a dospělých – a v žádné kategorii se neztratili.

Mladší žáci vybojovali v soutěži KPI, do které postoupili teprve v loňské sezoně, skvělé druhé místo.

Starší žáci se v soutěži KPII teprve rozkoukávali. Kromě dvou hráčů, kteří do této kategorie již věkem spadají, hráli všechna utkání mladší žáci, což byla pro děti velká škola.

Dorostenci si letos také odbyli premiéru ve druhé nejvyšší krajské soutěži a zaslouženě obsadili celkové třetí místo.

Dospělí po loňském čtvrtém místě v soutěži KPIV poskočili na celkovou druhou příčku ve stejné soutěži.

Přes letní prázdniny budou českokrumlovští tenisté trénovat individuálně či ve skupinách s klubovými trenéry. LTC Český Krumlov pořádá také dva tenisové kempy, a to od 10. srpna pro závodní hráče a od 17. srpna pro mladší hráče a začátečníky z přípravky.

„Již tradičně se budeme dva týdny na konci prázdnin věnovat tenisu každý den dvoufázově a doplňkem bude speciální kondiční příprava. Tyto tréninky absolvuje zhruba padesát dětí," upřesňuje Jan Bohdal.

Nová sezóna 2015/16 začne pro krumlovskou tenisovou mládež opět od 1. září, kdy začne platit nový tréninkový plán podle nové koncepce. Ta pevně rozděluje hráče dle věkových kategorií do časových pásem od brzkých odpoledních hodin pro nejmenší až po podvečerní hodiny, určené dorostencům a juniorům.

Nový přístup by měl, podle manažera klubu, postupně pomoci zlepšení výkonnosti hráčů, trénink bude pestřejší díky různorodě skládaným tréninkovým skupinám. Trenéři přitom budou pružněji reagovat na okamžitou výkonnost hráčů a více se zaměří na jejich dlouhodobější cíle. Mezi nimi jsou také četnější účasti na turnajích.

Českokrumlovský LTC má pro příští sezonu velké cíle, neboť v jednotlivých kategoriích pomýšlí na postup do vyšších soutěží.

Jan Bohdal, Karel Vosika